El passat diumenge, 24 de febrer, les Torres de Serrans de València acollien un dels actes més esperats pel Món de les Falles. I és que, a la vesprada es portava a terme la tradicional ‘Crida‘ que anuncia l’inici oficial de les Festes Josefines.

La fallera major de València, Marina Civera, la fallera major infantil, Sara Larrazábal, i l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, animaven a participar en les festes i donaven la benvinguda a la ciutat a valencians i turistes.  En el seu discurs, Joan Ribó, recordava que la ciutat de València està “a punt de transformar-se” per a celebrar “la millor festa del món”, i convidava “a tothom” a “compartir junts l’alegria dels valencians” i d’aquesta celebració.

La fallera major infantil, Sara Larrazábal, reivindicava la importància i el paper dels xiquets en les Falles (“no solament som el futur, sinó el present”), i ha convidat “a tots els xiquets del món” a ser “testimoniatge de la cultura i tradició” fallera.

Per part seua, la fallera major, Marina Civera, després d’anunciar que “ja estem en Falles”, celebrava que hi haja “arribat el moment” de veure als carrers en forma de falles “tot el treball i l’esforç d’un any”.

A l’acte assistia també el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, entre altres autoritats de la Comunitat

Valenciana i de l’Ajuntament de la ciutat.

L’acte central del dia arrancava a les 18.30 hores amb un espectacle d’animació de carrer, i hora i mitja després començava la Crida a les Torres de Serrans.

Després de l’espectacle de llum, so i color a càrrec de FAM Teatre titulat ‘Batecs de falla’ projectat sobre les torres, l’alcalde Joan Ribó oferia un discurs, per a després entregar simbòlicament les claus de la ciutat a les falleres majors de València. Aquestes es dirigien als centenars d’espectadors i integrants de comissions falleres que es donaven cita allí per a convidar-los a participar d’aquestes festes.

Entre les diverses comissions falleres de la ciutat i de les poblacions valencianes, es trobaven les de Bétera. Tal com algunes comissions o membres d’aquestes han publicat a les seues xarxes socials, aquestes no van voler perdre’s aquest acte tan important per al Món faller. Com ja és costum, les diverses comissions van quedar en grup per a anar a la Crida. Les diferents falles locals van viure amb molt de sentiment aquest esdeveniment, cantant, ballant, saltant i cridant allò de: “Ja estem en Falles’. Com no, les màximes representants de les Falles 2019 de Bétera, Omayra Calvo i Zaballos i Carla Gelde i Granell tampoc hi van faltar a aquesta cita. Ací tenim, algunes imatges publicades a les xarxes oficials de les comissions o cedides directament a l’equip de betera.com.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia