El pròxim cap de setmana es presenta ben complet a l’Ateneu de Bétera (plaça del Mercat, 5). Doncs, divendres 1 de març es realitzarà una doble sessió. En primer lloc, a les 19.00 hores, el jove historiador de l’Eliana Miquel Albero presentarà el seu tercer poemari ‘Submissió’. Es tracta d’una mirada introspectiva a un conjunt de vivències, tant personals com col·lectives, dels darrers dos anys. Albero es nega a empassar-se el mutisme imposat per un destí i escull la violència del silenci igual que l’home del bosc esculpeix fustes per buscar-hi ànimes.

En finalitzar aquesta primera part, al voltant de les 19.30 hores, es donarà pas a la inauguració de l’exposició ‘Una altra escola: mestres, republicanes i valencianistes’ que l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria, en col·laboració amb l’Ateneu de Bétera i l’Escola Gavina, ha preparat en homenatge a vint mestres coratjoses, valentes i valencianistes que van treballar per l’escola en els difícils anys trenta del segle XX. Aquesta mostra romandrà a les instal·lacions de l’Ateneu fins al pròxim 31 de març.

D’altra banda, el diumenge 3 de març, serà el teatre el protagonista amb la preestrena de l’obra ‘Escríbeme a la Tierra‘. Aquesta peça teatral ens acosta a les reflexions de Josefina Manresa, dona de Miguel Hernández, qui coneixerem en aquesta nova obra del castellonenc Pascual Huedo Dordá. Josefina Manresa estarà interpretada per la també castellonenca (l’Alcora) Arianne Olucha Monfort.
Aquest projecte porta el nom d’un dels poemes d’amor del poeta alacantí, nascut a Oriola: Aunque bajo la tierra mi amante cuerpo estéescríbeme a la tierra, que yo te escribiré.

D’aquesta manera, es reivindica la figura de la vídua jove, morta l’any 1987, qui va significar un baluard de sentiments i evocacions de l’anomenat poeta cabrer. Qui desitge saber més detalls pot dirigir-se al Facebook: https://www.facebook.com/Escribemealatierra/. Aquesta preestrena tindrà lloc al voltant de les 19.30 hores.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia