(EFE) Bioparc comptarà en 2021 amb un parc aquàtic. El director general de Bioparc València, Luis Ángel Martínez Juez, ha assegurat que el nou parc fluvial d’aventura, que estarà en funcionament en 2021, serà “un referent” i “el millor parc aquàtic de la península”, amb un projecte que Rain Forest, l’empresa que gestiona el zoològic, “portem quatre mesos redissenyant”.

No obstant això, ha matisat que “no (serà el millor) d’Espanya”, en referència a Siam Park, a Tenerife, catalogat com a millor parc aquàtic del món per la plataforma TripAdvisor.

El projecte, anunciat en 2017, serà presentat a l’Ajuntament de València en “març o abril” i l’empresa preveu la seua aprovació després d’estiu i la inauguració del parc en 2021.
La intenció “inicial” de l’empresa era obrir el nou parc, confrontant amb Bioparc, durant tot l’any, però en un primer període el grup considera fer-lo només durant huit o nou mesos “en funció de la temporalitat”.

Martínez Juez ha explicat que les atraccions tardaran entre 12 i 18 mesos a fabricar-se, perquè “no seran tobogans a l’ús”, sinó “atraccions icòniques”.

El nou projecte dóna més importància a les atraccions i jocs aquàtics, enfront d’una proposta inicial centrada en el “canyoning” i un riu lent, amb el que pretenen augmentar la rendibilitat i tindre més originalitat, ja que aquests últims són “jocs habituals, els mateixos que pots trobar-te en altres parcs”.

El director general ha ressaltat que, en els onze anys d’existència, Bioparc ha acollit a més de 5,5 milions de visitants i ha protagonitzat el naixement de 36 animals, com el de dos bessons de ximpanzé d’una subespècie en perill d’extinció fa dues setmanes.
Amb motiu d’aquest onzé aniversari Martínez Juez ha informat també d’altres projectes de Rain Forest per a l’any 2019, entre ells la rehabilitació del conjunt d’alqueries del Pouet, que bufona amb Bioparc i l’espai que ocuparà el futur parc fluvial, una obligació de l’empresa continguda en la concessió de la gestió del zoològic.

L’Alqueria del Rei, construïda a la fi del segle XV, es convertirà en la seu de la Fundació Bioparc, on realitzaran exposicions itinerants. La intervenció arquitectònica inclourà una façana a l’avinguda Pío Baroja i la plantació de moreres per a criar cucs, elaborar seda i incloure l’immoble en visites de la ruta de la seda.

La Casa de Figuerols, que comprén quatre barraques construïdes amb toves, servirà de museu i podria incloure un taller de fang per a fabricar toves amb els grups escolars.
El director del parc també ha destacat la substitució de gas natural per biomassa per a la calefacció de les instal·lacions dels animals mitjançant la instal·lació d’una caldera d’estelles alimentada amb la poda del parc. Així mateix, han iniciat converses amb l’Ajuntament de València per a acordar l’aprofitament de la poda de la ciutat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia