EFE. Una operació conjunta de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional ha desmantellat un laboratori d’extracció sofisticada de cocaïna a Llombai. En aquest laboratori es “produïa en cadena” l’extracció, elaboració i empaquetat de la droga, i ha permés detindre a sis persones.

S’han practicat cinc registres domiciliaris i altres dos en magatzems de la província i s’han confiscat més de cinc quilos de cocaïna ja processada, 4.112 litres de precursors, 48.000 euros, dos quilos de marihuana, quilo i mig d’haixix, material de laboratori, centrifugat, assecat i empaquetat i 49 sacs de carbó impregnats en cocaïna amb un pes total de 980 quilos. Tots els detinguts, dos d’ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha presentat aquest dijous els detalls d’aquesta operació conjunta al costat de responsables de tots dos cossos i ha valorat “la professionalitat de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat”, així com la seua coordinació en la lluita contra el narcotràfic.

El laboratori es trobava en una casa de camp aïllada en la localitat de Llombai, en el soterrani de la qual s’han trobat tres naus en les quals, pel que sembla, “es produïa en cadena l’extracció, la producció i finalment, l’empaquetat del producte final”.

Fulgencio ha afegit que la droga arribava a aquest laboratori en carbó vegetal adulterat i era sotmés a un “complex sistema d’extracció en tres fases, realitzat per dos homes d’origen colombià que es trobaven enclaustrats en el xalet”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia