El mes de març ha arribat aquest divendres i, amb ell, el Carnestoltes. I és que Bétera celebrà aquesta vesprada la ja tradicional cavalcada de Carnestoltes, la qual partirà des de l’Albereda al voltant de les 17.30 hores.

Per a celebrar-ho, l’Ajuntament de Bétera convida a tot el municipi a participar en ella. I és que el carnestoltes sempre implica algun tipus de desfilada o activitat publica en la que poden participar no soles els directament involucrats en l’organització sinó tota la comunitat en conjunt. Normalment, el carnestoltes és una de les etapes que representa més alegria, comunió social i diversió en l’any, ja que tots, independentment de religió, edat o provinença poden disfrutar.

Enguany, la cercavila anirà acompanyada del ritme i la música de la xaranga ‘Che que bo’ i, altres sorpreses, que amenitzaran el recorregut fins a arribar a la plaça del Castell. Allí es faran entrega dels premis als millors antifaços.

A més a més, la Regidoria de Festes ha convocat el IV Concurs d’Antifaços destinat als xiquets i xiquetes en edats compreses dels 6 als 12 anys. Aquests podran presentar les seues creacions fins al dia 15 de febrer en els seus centres educatius.

Per a concloure la jornada, a partir de les 19.30 hores i en la mateixa plaça del castell, tindrà lloc l’actuació “Petiteses” a càrrec de Rodamons Teatre.

Carnestoltes és una estació festiva que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena, passat el solstici d’hivern, durant el mes de febrer. El carnestoltes implica típicament una celebració pública. Se celebra en la majoria dels països cristians.

Aquest esdeveniment està relacionat en molts casos en celebracions religioses, és un festeig públic que pren lloc principalment en el període de Quaresma del calendari cristià.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia