José María Asensi i Molins, conegut familiarment com a Xema, és faller des que vaig nàixer. I és que, segons ens conta ell mateix, al cap de pocs mesos de vida ja estava apuntat de faller. Parlem de l’actual President de la Junta Local Fallera de Bétera, qui ha conversat amb Betera.com uns dies abans que els actes Fallers organitzats per la citada junta donen el seu tret d’eixida a la localitat.

Xema va entrar com a delegat de la Junta Local Fallera de Bétera en abril de 2012 i, després de dos anys, es va presentar com a President. Enguany és el cinqué any consecutiu després de dues reeleccions.

Tal com ens comenta, aquest càrrec suposa una responsabilitat molt gran, perquè has de representar a totes i cada una de les falles, tant ací al poble com fora d’ell. A més, s’ha d’organitzar durant tot l’any els diversos actes que es realitzen, acudir a nombrosos actes en representació de les Falles, sobretot forà de la nostra població, actes en els quals dus el nom de les Falles de Bétera per tota la Comunitat Valenciana, explica.

En aquest sentit, cal destacar que aquest jove és una persona prou implicada amb el Món de les festes de Bétera i, a més enguany, no és la primera vegada que compagina el càrrec de la junta amb ser Majoral. Per aquest motiu, ens indica que sense el suport de la família, sobretot el de la seua dona, seria impossible portar-ho endavant. Així, declara que gràcies a ells pot organitzar-se per als diversos actes, tant els de majoral com els de President de la Junta Local. No obstant això, matisa que per sort no solen solapar en el mateix horari, encara que sí que és de veres que en alguna ocasió li ha tocat delegar algunes funcions o compaginar el mateix dia diversos actes.

Per saber més de la Junta Local, ens detalla que aquesta la formen 3 persones de cada comissió fallera i cada una d’elles té un càrrec que han de desenvolupar. D’aquesta manera, tots treballen perquè la festa de les Falles siga el millor possible en el nostre poble. Quan parla d’aquestes persones, Xema, dóna les gràcies per tot el treball que realitzen, ja que se solen reunir cada dues setmanes, a més del treball que es realitza fóra de les reunions, hores que no li dediquen a les seues famílies.

Per a les màximes representants de Bétera i les membres de cada cort (Infantil i Major), també té paraules d’estima. A la majoria les coneixia ja anteriorment, encara que ha sigut enguany quan més les està coneixent, tant a elles com a les seues famílies. Xema comenta que les infantils són unes xiquetes inquietes, però que sempre saben el que han de fer en tot moment. Doncs, les 5 han fet pinya i estan unides. Respecte a les majors sols, recalca el seu amor per les Falles, donat que les 3 són grans falleres, a més que vetlen per les infantils com si foren les seues pròpies germanetes xicotetes.

Xema també ens fa saber com estan els preparatius de cara a les Falles 2019, mencionant que els preparatius ja estan organitzats. I és que a falta dels detalls d’última hora, des de la Junta Local ja els tenen tots organitzats, sols esperen que el temps els respecte perquè els actes es desenvolupen tal com han sigut planificats. En aquest moment ens explica que, sobretot, sempre ha d’estar pendent del telèfon, per a ultimar els preparatius i atendre qualsevol contratemps que es puga tindre, però principalment es treballa per a ultimar els actes que s’organitzen.

Personalment, indica que no té ningun acte en concret que espere amb més ganes, cada un té el seu encant i els espera tots amb les mateixes ganes.

Per a finalitzar, Xema desitja que els màxims representants, falleres, fallers i poble en general disfruten al màxim d’aquestes Falles 2019 i que gaudisquen dels monuments que les 5 comissions planten en les seues demarcacions i de cada un dels actes programats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia