Enguany també és el primer any que la Fallera Major Infantil de Bétera compta amb una Cort d’Honor Infantil. Aquesta cort està formada per quatre simpàtiques xiquetes: Ana Sáez i Amado, Carla López i Capella, Valeria Ramírez i Garín i March i Andrea Martínez i Moreno. Elles tenen 10, 11, 12 i 13 anys, respectivament i les quatre, al costat de Carla Gelde i Granell, formen un grup amb molta harmonia. Així ens ho demostren elles, després d’haver-les entrevistat, contagiant-nos aquesta il·lusió i bona sintonia amb la qual conviuen.

Ana Sáez i Amado

Ana Sáez i Amado té 10 anys i és fallera fa nou anys. Segons aquesta xiqueta ens explica, quan va nàixer la van apuntar però es va desapuntar durant un any per a viure les falles des de un altre punt de vista. Sembla que aquest altre punt de vista no li va agradar massa i es va tornar a apuntar per poder viure les Falles de manera més intensa.

Formar part de la Cort Infantil de la Fallera Major Infantil de Bétera és per a ella una etapa molt divertida, perquè està fent moltes noves amigues i ho està vivint amb molta il·lusió.

Ana és conscient que ser de la cort és una responsabilitat molt gran perquè s’ha de complir amb tots els actes. No obstant, puntualitza que en realitat no ens ocupa molt de temps per ara, però al tindre altres activitats extraescolars li queda poc de temps per a ella. En aquest sentit, remarca que la família és molt important per a ella, donat que sense ells no podria arribar a tot.

En aquest moment se sent molt important de ser de la Cort i, a la vegada contenta d’acompanyar a la seua amiga Carla en el seu regnat. Ara està un poc nerviosa esperant l’arribada de les Falles i està convençuda que ho passarà molt bé i que seran unes Falles diferents.

Les altres xiquetes de la cort són les seues amigues i ens explica que són molt simpàtiques i, a més de jugar juntes, tenen molt bona sintonia entre elles. Per a Carla Gelde també té paraules boniques, ja que també detalla que és molt simpàtica i és la meua millor amiga. I és que com a curiositat cal apuntar que Ana i Carla es conegueren en el futbol, donat que ambdós formen part del mateix equip i estan molt unides.

La simpatia d’Omayra, la seua bellesa i responsabilitat en el càrrec, també són qualitats destacables per a Ana Sáez i Amado. De Xema, coincideix amb la resta de xiquetes de la cort, i les no tan xiquetes, en què és molt bromista i sempre està fent-los bromes. Però per suposat, també destaca que sempre està pendent d’elles perquè no els falte de res.

Per a finalitzar, Ana espera que tots els fallers i falleres passen un any molt divertit i inoblidable.

 

Carla López i Capella

Carla López i Capella té 11 anys i és fallera tota la seua vida, des d’abans de nàixer. Aquesta etapa és nova per a ella, ja que està vivint les Falles d’altre punt de vista molt diferent. En aquest sentit, Carla està molt il·lusionada i molt contenta de formar part de la Cort d’Honor Infantil de Bétera.

Per a ella també suposa una gran responsabilitat, ja que al costat de Carla i la resta de la Cort representa a tots els xiquets i xiquetes de tota Bétera. Quant a temps, tot i que no pot disposar del mateix temps per a estudiar que altres anys, ens explica que no li suposa quasi un gran esforç perquè les Falles són la seua passió i il·lusió. A més a més, la seua família és un gran suport per a ella, ja que l’ajuda en tot. En especial, vol agrair a sa mare tot el fa, ja que la vesteix i la prepara perquè lluïsca perfecta en cada acte.

Per a Carla López és un plaer compartir aquesta gran experiència amb Carla Gelde, perquè és una xiqueta molt bona, graciosa i divertida i ho passa molt bé al seu costat. D’altra banda menciona que les altres xiquetes de la Cort Infantil són unes xiquetes molt gracioses i ha descobert unes amistats que no esperava. Així, matisa que aquest fet la fa molt feliç i espera disfrutar aquestes falles al màxim al costat d’elles.

Així mateix, indica que Omayra els ha ajudat i tranquil·litzat els nervis més d’una vegada i les aconsella en tot allò que no entenen. Quant a Xema, reitera que és un bon president i també les aconsella i els diu què fer en cada moment, perquè ho facen tot perfecte en cada acte. Per a ella, Xema també és una persona divertida i graciosa.

A hores d’ara, està molt emocionada i contenta esperant dia a dia l’arribada de les Falles, ja que és la seua passió des de ben menuda.

Per finalitzar, Carla López i Capella anima que les xiquetes i xiquets disfruten al màxim de les seues festes, que són les millors festes del Món i que aprenguen de la festa perquè els xiquets són el futur d’ella. Així mateix, els desitja unes bones festes josefines.

Valeria Ramírez i Garin

Valeria Ramírez i Garin té ara 12 anys i és fallera des de fa 8 anys. Ella està vivint aquesta etapa amb molta alegria i il·lusió. Per a ella és molt important estar a la Cort d’Honor al costat de les seues companyes de la Cort i les Falleres Majors, podent així representar al seu poble. Se sent fenomenal representant a Bétera al costat de Carla Gelde, ja que al ser de la mateixa comissió ja han compartit, jocs, riures i diversos actes i, ara, acompanyant-la com a Fallera Major encara millor.

Valeria també confessa que aquest càrrec és molta responsabilitat, donat que enguany és el primer any que hi ha Cort d’Honor a Betera. Per aquest motiu, aquesta xiqueta comenta que han d’intentar fer-ho tan bé com siga possible, acudir a tots els actes i deixar així per a la pròxima Cort un bon treball perquè elles a l’any següent puguen tindre un exemple del seu esforç. Valeria també és conscient que el suport de la seua família és imprescindible i, que sense ells no seria possible que ella estiguera hui parlant amb nosaltres d’aquest càrrec. Valeria afig que la seua família s’està esforçant molt per a ajudar-la a complir aquesta il·lusió tan gran que té i no dubten en donar-li tot el seu temps i suport perquè així siga. Per aquest motiu, vol agrair sobretot a la seua mare, ja que ella sempre és la que l’acompanya a tots els actes i està pendent que ella estiga perfecta.

Valeria és filla única i ens explica que, tant María José com Ámbar, són com les seues germanes majors, sempre li donen bons consells i estan pendents de totes elles. D’Ana, Andrea i Carla López menciona que són molt divertides i quan estan juntes s’ho passen molt bé. Per això, està molt contenta de compartir amb elles aquest moment tan important per a totes.

De Carla Gelde destaca que és molt divertida, simpàtica i sempre està somrient. A més indica que és tot terreny, ja que a més de ser Fallera Major infantil, és una jugadora de futbol, igual que Ana i això és per a ella d’admirar.

D’Omayra també destaca el somriure que té sempre per a tots i que és simpàtica i afectuosa. A més, com a curiositat apunta que aquesta no es perd cap acte i té molta experiència, ja que va ser la Fallera Major de la seua Comissió i això diu molt del seu saber estar. A Xema com a President li posa un 10, perquè és el que informa de cada acte que tenen i, encara que semble seriós, sempre gasta bromes i és el millor president que podrien tindre.

Ara, espera amb moltes ganes i amb molts nervis l’arribada dels quatre dies de Falles, ja que està tot l’any esperant l’arribada d’aquestes festes que són tan especials per a ella. Encara que espera amb il·lusió tots i cadascun dels actes, pensa que la Crida i l’Ofrena serà inoblidable.

Valeria Ramírez i Garín convida que tots gaudisquen cada moment, de cada acte i que s’apunten a les comissions perquè cada vegada siguen més fallers, que acudisquen a admirar els monuments fallers, que visquen amb intensitat la que sens dubte és una de la millors festes que hi ha i així gaudir d’aquests dies tan especials.

Andrea Martínez i Moreno

Andrea Martínez i Moreno té 13 anys i és fallera des de fa quatre anys. Durant aquest exercici està molt il·lusionada i ens comunica que està fent amigues. A banda, a Andrea li agrada molt vestir-se de fallera i assistir als actes. Tot i que per a Carla és una responsabilitat molt gran i és conscient que ha d’anar a tots els actes, declara que no li suposa esforç perquè ho fa molt a gust. A més a més, els seus pares són fonamentals per a ella en aquesta etapa i sense ells i el seu suport sap que no haguera pogut ser de la cort. Quant a temps, sí que li suposa esforç, ja que està en Primer de l’ESO i té molt a estudiar, però també ha aprés a organitzar-se el seu temps millor.

Andrea està entusiasmada de formar part de la representació fallera del poble al costat de Carla, ja que aquesta és una bona amiga i molt bona persona. A part, destaca la seua simpatia i alegria. Així mateix, igual que la resta, posa en relleu la bona connexió que hi ha entre totes elles. Carla considera a les xiquetes de la cort les seues amigues i pensa que estan disfrutant molt totes juntes.

D’Omayra també destaca la seua simpatia, tornant a coincidir amb les altres xiquetes de la cort. A més, indica que es porta molt bé amb elles. Com no podria ser d’una altra manera, de Xema també destaca que està pendent sempre de tot perquè no els falte de res i que sempre està fent-los riure.

D’aquesta manera, Andrea Martínez i Moreno està molt il·lusionada per l’arribada de les Falles, i al mateix temps, molt nerviosa. Però sobretot, manifesta que està molt orgullosa de compartir aquest any amb tots els fallerets i fallerets i espera que tots units passen unes Falles molt divertides.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia