Enguany és la primera vegada que les Falleres Majors de Bétera compten amb Cort d’Honor. Omayra Calvo i Zaballos té la seua Cort Major i Carla Gelde i Granell la seua Cort Infantil.

Aquestes joves estan vivint també intensament aquesta etapa i acompanyen a les màximes representants falleres de la localitat a tots els seus actes, formant així part també d’aquesta representació de les festes josefines locals. Betera.com ha volgut també conéixer-les millor i saber com viuen elles aquest període. En primer lloc, parlem amb la Cort d’Honor d’Omayra Calvo. Aquesta cort està composta per  José Granell i Baena i Ámbar Edo i Muela. Elles també estan molt contentes i així ens ho mostren a continuació.

Ámbar Edo i Muela

Ámbar Edo i Muela va ser un parell d’anys fallera de la Falla Gran Via de l’Est, quan era xicoteta. Ara de major, forma part de la comissió de la Falla Carraixet des de fa un any. A Ámbar l’apassiona el Món de les Falles i aquesta etapa l’està vivint amb molta il·lusió i amb un poc de nervis també, segons ens explica, ja que cada moment és únic i especial per a ella. En definitiva, aquest any com a Cort D’honor és un somni per a ella.

En aquest sentit, destaca que sense el suport de la seua mare y de la seua parella no seria possible que ella gaudira d’aquest any, perquè són els que s’encarreguen de què sempre lluïsca els seus vestits de la millor manera possible.

Ámbar pensa que per a totes elles suposa responsabilitat i temps aquest càrrec. Doncs, ella mateixa declara que en el seu cas suposa prou de temps, el qual de vegades no té. I és que ara mateix Ámbar té diverses responsabilitats obertes que requereixen la seua atenció. No obstant això, es mostra molt contenta de poder gaudir d’aquesta experiència en aquest 2019.

Els quatre dies de Falles també els espera amb la mateixa il·lusió i nervis que té ara mateix. Però, d’altra banda està tranquil·la perquè compta amb María José Granell i Baena com la veu de l’experiència en aquest Món Faller, i per a Ámbar aquesta és una bona companya en aquest any tan especial.

A més, Ámbar Edo i Muela també se sent satisfeta de la resta de representants amb qui està vivint aquest somni. Així, explica que Omayra és una xicona molt alegre i amable, sempre té un bon somriure per a tot el món. De Carla comenta que és la dolçor feta xiqueta amb aquest riure tan bonic que té. Per a les falleres de la cort infantil també té paraules d’estima, donat que fan aquest moment més divertit. D’altra banda, Xema és per a ella el president perfecte per a tota junta local, ja que sempre mostra eixa experiència que cal tindre per a poder portar aquest càrrec.

Finalment, li desitja a les seues Falleres Majors que gaudisquen d’aquest any com si fóra l’últim perquè és una experiència única en la vida i cal gaudir-la com toca.

 

Mª José Granell i Baena

 José Granell i Baena és fallera des de fa 20 anys, i tot va ser perquè volia ballar als playbacks de les Falles. Ella mateixa ens fa saber que va costar-li molt convéncer a sa mare, però finalment va acceptar. A poc a poc, va anar enamorant-se de la festa i va entendre que aquesta, era la seua forma de vida.

Cal recordar que MªJosé va ser Fallera Major de Bétera en l’any 2014, convertint-se així amb la primera Fallera Major de tota Bétera. D’aquesta manera, ella ens conta que ara està revivint molts records i vivències que 2014 va regalar-li, però ser de la Cort d’Honor és un càrrec prou distint. Malgrat tot, la proximitat que li té unida a Carla i Omayra preparant vestits, detalls, i actes, li fan reviure a ella també aquest càrrec de Fallera Major de Bétera.

Aquesta etapa com a Fallera de la Cort d’Honor d’Omayra està sent molt especial per a ella, ja que està gaudint molt de l’experiència, de la companyia, i d’allò que cada acte els regala.  José manifesta que és una etapa diferent i creu que per això li agrada, perquè té molt a oferir-li que no coneixia. Les Falles continuen regalant-li moltes vivències i per damunt de tot, moltes persones.

 José, coneguda afectuosament com a Majo, pensa que la responsabilitat augmenta al ser la primera Cort d’Honor de la història de Bétera, però fent les coses amb sentiment i passió tot és molt més fàcil. En aquest sentit, creu que la seua feina és acompanyar a Omayra, donar-li suport, representar a les falleres i fallers del poble, i “fer pinya” amb les infantils també. D’altra banda, confessa que està clar que el càrrec lleva temps d’oci, i en el seu cas també temps de treball. Així que si no fóra per la seua família, és conscient que seria impossible estar on està.

Majo està convençuda que tenim unes grans Falleres Majors de Bétera: modernes, valentes, rialleres, i per damunt de tot, molt falleres. Compartir la mateixa il·lusió i sentiment per aquesta festa amb elles és tot un privilegi, afig.

L’arribada de les Falles, Majo sempre l’espera amb moltíssimes ganes, però enguany amb un poc més de ganes i emoció. Aquesta jove gaudeix al màxim cada dia que passa, però ens confessa que espera amb molta il·lusió i alegria els seus dies grans, sobretot el dia de Sant Josep. Per a ella aquest dia és màgic. Ara ja està preparada per a començar i sap que seran unes Falles molt especials.

De la seua companya d’aquesta aventura, Ámbar, comenta que és una jove molt especial, alegre, afectuosa, i fallera. A més a més, diria que valenta, ja que aquest era el seu primer any com a fallera, i no va dubtar en presentar-se per ser Cort d’Honor.

Per a ella, Omayra és un d’aquests regals que van fer-li les falles fa 19 anys. És una gran amiga, persona, i una gran amant de la festa del foc. Per Majo és part de la seua família i aquesta oportunitat de viure les Falles de forma tan intensa mai l’oblidarà.

Per a Carla, no té suficients paraules per a explicar com l’estima. I és que la seua neboda és una xicoteta però gran fallera, amiga de tot el món, alegre, divertida, responsable, i la millor jugadora de futbol. Està segura que Carla aconseguirà tot el que s’hi propose. A més, al costat de les xiquetes de la cort d’honor forma la combinació perfecta.

Quant a Xema, el coneix també molts anys perquè pertanyen a la mateixa comissió. És molt bon xic, i també creu que és un valent per estar al capdavant de la Junta Local Fallera.

Per a concloure, a les falleres i fallers del nostre poble els convida a gaudir moltíssim, però també que facen gaudir al poble amb respecte i cura. “Som 5 comissions, amb 5 il·lusions i 5 cors amb el mateix sentiment i la mateixa forma de vida!”

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia