L’Exposició del Ninot de Bétera ja està inaugurada a l’antic Ajuntament de Bétera (C/ Major, 12) des del passat dissabte, 02 de març.  Per tant, els veïns i veïnes de la localitat ja poden passar amb el seu DNI a votar els ninots que vulguen que es lliuren del foc del pròxim 19 de març. L’exposició estarà oberta al públic fins el dimecres 13 de març a les 20.00 hores. L’horari de l’exposició és dilluns a divendres de 17.00 a 20.00 hores.

Les cinc comissions de Bétera es van concentrar dissabte a la Glorieta carregats amb els seus ninots per portar-los en cercavila fins a la Plaça del Mercat on, des de 2017, la Junta Local Fallera de Bétera munta un escenari. Allí, un a un, els representants de cada falla van anar passant per comprovar que les seues figures complien les mesures establertes per la normativa.

La sorpresa va ser que el ninot infantil de la Falla Gran Via de l’Est proposat era un poc més llarg del que estableix la normativa. El ninot sobreeixia quant a penes pels marcs de fusta, degut a un ornament lateral. La junta va intentar diverses possibilitats per encaixar-lo en els marcs per intentar que poguera participar en les votacions. Primer va ser col·locat de front, sobreeixint la base sobre la qual es senta el ninot. Posteriorment, el van ficar de perfil i, encara que encaixava millor, un detall del ninot sobreeixia un poquet del marcs. Davant del sofriment de les falleres i fallers de la Falla Gran Via de l’Est, i després de diversos intents, finalment el ninot va quedar desqualificat i la Fallera Major Infantil, Lucia López, no va poder contenir les llàgrimes. Tots els fallers van voler fer costat als màxims representants de la comissió de l’Est davant el disgust de la vesprada.

Encara que aquest ninot no compta amb el número per a ser votat, també es troba a les instal·lacions de l’antic Ajuntament perquè la gent puga contemplar igualment la seua bellesa, al costat dels altres 9 ninots, grans i infantils.

Així, la sala d’exposicions va quedar inaugurada davant la presència de les Falleres Majors de Bétera, Omayra Calvo i Zaballos i Carla Gelde i Granell, acompanyades de les seus respectives Corts d’Honor (Mª José Granell i Baena, Ámbar Edo i Muela, Ana Sáez i Amado, Carla López i Capella, Valeria Ramírez i Garín i Andrea Martínez i Moreno). Les màximes representants de les festes josefines locals van ser les encarregades de tallar la cinta inagural.

Després va arribar el torn de brindar, amb cava sense alcohol, totes i tots (Falleres Majors i Presidents de cada comissió) per unes boniques Falles on regne la convivència, la festa i la tradició. La regidora municipal de Cultura, Festes i Tradicions, Raquel Puig, va convidar a tots a disfrutar de la festa. Entre els ninots més curiosos podem trobar sorpreses com aquell que plasma un rostre tan conegut com el de la nostra regidora de Festes, però per obtindre més detalls caldrà visitar la sala.

El primer dels actes de les Falles 2019 va finalitzar amb la ‘Festa del Ninot’ a la demarcació de la Falla l’Albereda promoguda per la Junta Local Fallera.

Fotogaleria d’imatges:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia