Aquest dilluns es va celebrar la 5a edició del Concurs d’Arròs del Senyoret Ciutat de Bétera. Es tracta d’un esdeveniment gastronòmic celebrat en la seua seu habitual, Evenser Restauració Mas Camarena, i que cada any reuneix més participants professionals i més públic que acudeix a provar els excel·lents arrossos que concursen.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de la regidoria municipal de Turisme de l’Ajuntament de Bétera. Per aquest motiu, el Tinent d’Alcalde, Enric Álvarez (Compromís), i el regidor de Turisme, Joano Baudés (Compromís), van ser els encarregats d’entregar els premis al costat de la Diputada de Turisme, Pilar Moncho (Compromís). 

Organitzadors, patrocinadors, participants i comensals van acabar la jornada amb un menjar benèfic. El preu del menú d’aquesta edició va ser per a l’Associació Síndrome STXBP1, una malaltia estranya que afecta a 15 xiquets i per a la qual encara no hi ha cura pel que l’objectiu és ajudar les famílies i promoure la investigació.

Onze restaurants van participar enguany cuinant aquest tradicional arròs valencià que s’elabora amb corbina, gamba i sèpia. Amb una paella de la mateixa grandària i els mateixos ingredients bàsics, cada cuiner va presentar el seu arròs del qual el jurat va valorar “la textura, la presentació, el sabor, el punt de l’arròs i la presentació”, explicava l’organitzador del concurs, José Antonio Garcia. 

En aquesta ocasió el primer premi va recaure en el Restaurant El Rossinyol de Nàquera, el segon en el restaurant Sequial 20 de Sueca i el tercer premi en el restaurant La Garrofera de Serra. 

“Enguany no podia ser menys, el nivell ha estat altíssim, per la qual cosa des de l’Ajuntament de Bétera volem donar les gràcies als restaurants participants per aconseguir situar a Bétera en el panorama gastronòmic valencià”, va destacar el Tinent Alcalde, Enric Álvarez. 

El jurat d’enguany va estar format per Jesús Melero, organitzador del Concurs Internacional de Paella de Sueca; Juan Carlos Galbis, rècord Guinness de paella més gran; Oscar Corrols, crític gastronòmic; Juanma Romero, director del programa radiofònic Passeig Gastronòmic i Ana Iniesta, gerent de Evenser. 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia