La Mancomunitat Camp de Túria ha aprovat el pressupost per a l’any 2019, el qual ascendeix a 2.621.268 euros. Es tracta d’una xifra que quasi arriba a duplicar el pressupost d’aquesta institució supramunicipal per a 2018. Per a donar llum verda a aquests comptes s’ha comptat en el ple extraordinari celebrat aquest passat dimarts amb els vots a favor dels representants de Benissanó, l’Eliana, Llíria, Olocau, Gàtova, Serra, Marines i Vilamarxant; en contra han votat Benaguasil, Domenyo, Casinos i La Pobla de Vallbona.

“Es tracta dels pressupostos més socials de la legislatura. Són ambiciosos i realistes, i en ells s’inclouen els nous serveis que es presten des de la Mancomunitat i que s’han anat incorporant gradualment des de l’any passat”, ha assegurat la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda.

En aquest sentit, s’ha referit als serveis bàsics mancomunats que es presten en els 8 municipis de menys de 5.000 habitants; a la posada en marxa del Programa de Salut Mental; a la potenciació de l’Equip Específic d’Intervenció amb Infància i Adolescència, amb la incorporació de nous professionals; al servei de transport per a persones amb diversitat funcional de la comarca als centres de formació ocupacional, així com en matèria d’igualtat, al personal que s’incorporarà en aquest àmbit.

Igualment, ha destacat el Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Túria, en el qual fins al 2021, la Mancomunitat, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València invertiran prop d’un milió d’euros.

Mª Dolores Celda ha recalcat que la major part del pressupost està destinat a l’àmbit dels serveis socials i promoció social, ja que “l’objectiu principal de la Mancomunitat és cobrir les necessitats dels municipis que la conformen, possibilitant que tots i cadascun dels nostres pobles puguen disposar de serveis que d’una altra forma no existirien o serien deficitaris”.

La presidenta de la Mancomunitat va començar el ple amb la condemna dels assassinats per violència masclista que s’han produït al nostre país en el que portem d’any.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia