Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) tancarà temporalment l’accés a les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia durant el tret de les ‘Mascletaes’ dels principals dies festius de Falles, del 16 al 19 de març. Aquesta mesura es porta a terme seguint les recomanacions realitzades per la Junta de Seguretat de la Subdelegació del Govern, tal com ja va ocórrer l’any passat.

L’horari de tancament serà de 12.30 a 14.30 hores i l’objectiu és evitar aglomeracions que suposen qualsevol tipus de risc per als ciutadans i visitants que per milers es concentren en el centre de València per a gaudir de les tradicionals ‘mascletaes’.
En aquest sentit, cal destacar que en passats anys, en algunes dates concretes, la multitud congregada en els limítrofs de l’Estació del Nord d’Adif feia impossible l’eixida dels usuaris per les diferents boques de metre de l’estació de Xàtiva, produint-se els molestos problemes derivats de l’aglomeració de persones.
Metrovalencia recomana als seus clients que utilitzen estacions alternatives per a aqueixos dies, s’informen de les mateixes a través de la web i xarxes socials i seguisquen en tot moment les indicacions de megafonia, teleindicadors i del personal d’FGV distribuïts per la xarxa.
En concret, s’aconsella als viatgers que provinguen de les zones de Rafelbunyol, Alboraia i el Marítim que es desplacen fins a l’estació d’Albereda per a acudir a les ‘mascletaes’ d’aqueixes dates.
Els que tinguen el seu origen a Llíria, Paterna, Seminari, Bétera, Aeroport, Riba-roja de Túria o Avinguda del Cid es poden dirigir a Àngel Guimerà, mentre que els que acudisquen a les festes des de Vilanova de Castelló els convindria descendir dels trens en Plaça Espanya.
Finalment, els passatgers que partisquen de Torrent Avinguda, Torrent, Paiporta i Picanya, les seues estacions idònies seran Bailèn o Plaça Espanya, depenent si agafen un tren de les Línies 1, 2 o 7.
En el cas de les Persones de Mobilitat Reduïda (*PMR), la recomanació és que els seus desplaçaments es realitzen abans i després de l’horari de tancament de les dues principals estacions de la xarxa, amb la finalitat d’evitar l’habitual concentració de passatgers que se sol produir durant les ‘mascletaes’.
Quant als castells de focs artificials, també per recomanació de la Junta de Seguretat, l’estació d’Albereda es tancarà dues hores abans del tret de castell de focs artificials els dies 16, 17 i 18 de març (Nit del foc).
Imprimir article
Comenta aquesta notícia