Aquest dijous, 8 de març, s’ha celebrat el Dia Internacional de la Dona. Per aquest motiu, la regidora municipal de la Dona i Igualtat de Bétera, Maite Bes i Piá, ha llegit un manifest a les portes del consistori, després de la penjada de la pancarta referent al 8M al balcó. D’aquesta manera, s’ha volgut reivindicar la igualtat en diversos àmbits. En aquest sentit, ha defensat la vaga convocada per a aquesta jornada per a aconseguir els drets que es mereix la dona. Així, Bes ha convidat els presents a sumar-se a la manifestació d’aquesta vesprada a València. Cal mencionar que, per a l’ocasió, l’Ajuntament ha ficat a disposició dels veïns i veïnes del municipi un autobús per a anar a València, el qual eixirà de l’esplanada de l’Albereda (en front del Restaurant Fusió) al voltant de les 17.15 hores.

Abans que la regidora, algunes dones de l’Ateneu de Bétera amb participat amb la lectura del manifest. A més, han portat una pancarta preparada hores abans. Des de l’Institut IES lEs Alfàbegues de Bétera també s’ha portat una altra pancarta. Per tancar l’acte, el tinent d’alcalde, Enric Àlvarez, també ha oferit unes paraules de suport a aquesta iniciativa.

A les portes de l’Ajuntament s’han congregat un bon nombre de dones i homes, col·lectius i representants polítics que han vollgut sumar-se a la causa, com és el cas de PODEM-ESQUERRA UNIDA PAíS VALENCIÀ.

D’altra banda, aquesta nit, a les 22.30 hores, l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera acollirà el concert “EMPREMPTES” de Xavier de Bétera amb artistes de luxe convidats. Aquesta iniciativa està organitzada per la regidoria de Cultura amb l’actuació de Vanesa Muela a proposta de la regidoría de Dona i Igualtat.

Els actes continuaran demà amb la presentació del primer mural per la igualtat ‘8M si dol, no és amor’, a càrrec de lʼAssociació Pro-casa de la Dona. La presentació serà a l’Avinguda de la Diputació, a un mur del Poliesportiu Municipal de la localitat.

A les 18.00 hores serà el torn per a la representació teatral ‘Entre done’ a l’auditori de la Casa de la Cultura. L’entrada és gratuïta.

Els actes finalitzaran el pròxim dimarts, 12 de març, amb la presentació del llibre “Lesbianas, así somos” de Kika Fumero. L’acte tindrà lloc al Saló de Plens del Castell de Bétera, el qual comptarà amb la presència de la diputada de Joventut, Esports i Igualtat Isabel García Sánchez.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia