Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà un 25% del seu servei habitual en Metrovalencia i el TRAM d’Alacant amb motiu de la vaga de 24 hores convocada aquest divendres, 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Aquests serveis mínims han sigut establits per la Direcció General de Treball i de Benestar Laboral de la Generalitat.

Així, Metrovalencia i TRAM d’Alacant posaran en circulació un de cada quatre serveis ordinaris. Per això, FGV ha acordat tancar, per motius de seguretat, les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia de 13.30 a 19 hores, en coincidir en aquesta jornada tant els desplaçaments massius per a la mascletà de la Plaça de l’Ajuntament com per a l’inici d’una de les manifestacions del 8 de març que, precisament, comença al carrer Xàtiva, entre Renfe i la Plaça de Bous.

Aquesta decisió està avalada per un informe tècnic elaborat per FGV que destaca que la previsió d’usuaris per a aquests esdeveniments “supera en excés la capacitat de transport oferit amb motiu de la vaga en les dues estacions”.

El document assenyala que “l’any passat es van arribar a comptabilitzar el 84% de viatgers d’un dia laborable ordinari, amb puntes de fins a un 111%, amb la peculiaritat que més del 70% del total dels desplaçaments de *Metrovalencia al llarg d’aqueixa franja horària van tindre com a origen o destinació *Xátiva o Colón”.

A causa d’això, s’apunta que, amb un 25% de la capacitat del servei, no resulta viable prestar-ho sense tindre una “excessiva massificació constant de persones en l’andana”, que impediria l’eixida dels viatgers dels trens que anaren arribant i parant.

Al llarg de la resta del dia, també es poden produir percentatges que aconseguisquen en alguns moments el 94% d’ocupació. Davant això FGV, pels mateixos motius de seguretat, podrà restringir temporalment l’entrada en aquelles estacions subterrànies de Metrovalencia i TRAM d’Alacant en les quals es produïsquen aglomeracions en les andanes, per a ser reobertes com a les massificacions desapareguen.

Entre els acords aconseguits, es contempla també que l’empresa pública reforce en un 400% la presència de seguretat privada en les instal·lacions de València i Alacant. A més, s’ha posat en contacte amb la Delegació del Govern per a sol·licitar que destine el major nombre possible d’agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per a controlar la situació.

FGV aconsella als usuaris que consulten els horaris de pas dels trens i tramvies. En Metrovalencia, aquesta informació es pot consultar en la pàgina web consultar ací i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @*metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia