Aquest diumenge, 10 de març, continuen els actes programats dins la Setmana sociocultural de la Dona de Bétera. Es tracta d’unes activitats organitzades per la regidoria municipal de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de la localitat.

D’aquesta manera, l’auditori de la Casa de Cultura del municipi acollirà hui a les 18.00 hores la representació teatral ‘Entre dones’. L’entrada és gratuïta.

Els actes de la dona finalitzaran aquest pròxim dimarts, 12 de març, amb la presentació del llibre “Lesbianasasí somos” de Kika Fumero. L’acte tindrà lloc al Saló de Plens del Castell de Bétera i es comptarà amb la presència de la diputada de Joventut, Esports i Igualtat Isabel García Sánchez.

Entre dones‘, va ser estrenada en 1988, en el segle passat, i la companyia Francachela teatro va decidir actualitzar el seu contingut, perquè el pas del temps, havia deixat en l’obra alguns relats que queden ja molt llunyans en l’espectador actual. No obstant això l’agrupació teatral va decidir ambientar-la en l’etapa artística del Modernisme, moviment que naix a la fi del segle XIX i perdura durant les primeres dècades del segle XX, I per què?, doncs perquè durant aquesta etapa la dona comença les seues conquestes socials: el seu dret al treball, al vot, a la millora en l’educació i un llarg etcètera fins a la seua igualtat plena en aquest segle XXI. Gaudí i el Modernisme han prestat la seua estètica, el contingut brolla dels personatges femenins que donen cos a aquesta obra teatral.

Sinopsi: Després de 25 anys de separació, cinc dones, totes elles antigues alumnes d’un col·legi religiós, es retroben a casa d’una d’elles, la qual cosa els permetrà relatar la seua trajectòria vital i evocar la seua estada a l’escola, percebuda de manera diferent per cadascuna d’elles: Elena, l’amfitriona, casada amb un alt executiu, Carlota, escriptora bohèmia, Luisa, prostituta de luxe, Hortensia, feliçment casada i Amelia, advocada amb dificultats en el seu matrimoni.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia