Èxit a distints nivells. Així és com es podria definir la presentació del disc ‘Empremtes‘ de ‘Xavier de Bétera’. Aquesta presentació va tindre lloc el passat divendres, 8 de març, a l’auditori de la Casa de Cultura. L’acte, que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bétera, va emmarcar-se dins la programació de la Setmana Sociocultural de la Dona.

Veïnes, veïns, amigues, amics, familiars i amants del cant tradicional es van congregar al citat auditori, omplint la sala principal i part de la planta superior. I és que l’ocasió no era per a menys. ‘Xavier de Bétera’ presentava el seu últim treball, amb una actuació impecable rodejat de gran part d’aquells grans professionals que han intervingut en aquest projecte com: Vanesa MuelaPatxi Ferrer, Pep Gimeno Botifarra, Néstor Mont, Manolo Reyes, Manel Martorell, Tobal RenteroDidier FerrandoPaco Lucas, Pere Joan Martorell, Toni Fort, Carlos Sanchis, Ismael Alcina, Paula Rivera, Eloy JavaloyasManu Pardo, Aitor Sáez de Jauregui. Aquests professionals deixaven bocabadats als assistents, els quals aplaudien efusivament entre cada intervenció.

Cal recordar que amb Empremtes, Xavier de Bétera, s’endinsa per les cartografies del folk contemporani, gènere que pren la música tradicional com a fang primigeni del procés creatiu i ho fa modelant-lo i adaptant-lo als temps en els quals vivim per a donar-li un sentit d’acord a la nostra actualitat. D’aquesta manera, i després de més d’any i mig de treball exhaustiu d’investigació, adaptació, gravació i realització, ha nascut ‘Empremtes’. En aquest nou disc, els professionals d’aquest àmbit participants han anat deixant el seu segell característic.

Xavier de Bétera’ va confeccionar el seu últim projecte seleccionant alguns temes de l’arxiu de Fermín Pardo (expert en música tradicional valenciana), que ara és propietat de l’Institut Valencià d’etnomusicologia de la Diputació de València, per a poder incloure’ls de manera inèdita.

S’ha intentat que tota la Comunitat Valenciana estiguera representada i, donat que també participen professionals de diferents punts de la geografia espanyola com Kepa JunkeraEliseo Parra, Vanesa MuelaCarlos Beceiro o Efrén López, s’ha creat un folk més ibèric amb gran diversitat d’instruments. En aquest disc es poden escoltar cançons en valencià i castellà.

En definitiva, un treball que no passa desapercebut per a cap i que des del dia 1 de març es pot trobar en plataformes digitals (iTunes, Amazon, Spotify, etc.) i en les grans superfícies.

A continuació, adjuntem una fotogaleria de la presentació:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia