El passat dissabte, 9 de març, els fallers i falleres del poble de Bétera van viure una jornada intensa per poder cridar ben fort això de “Ja estem en Falles!”.

Passades les 6 de la vesprada, les comissions anaven concentrant-se a les portes de l’Ajuntament, per tal que els màxims representants de les cinc comissions del poble signaren al Llibre d’honor del Consistori.

Allí, al despatx de l’Alcaldia, amb la presència de les Falleres Majors de Bétera, Omayra Calvo i Zaballos i Carla Gelde i Granell, les seues corts d’Honor (infantil i major) i amb l’atenta mirada de la Regidora de Festes, Raquel Puig, i l’Alcaldessa, Cristina Alemany, entre altres autoritats polítiques, les comissions anaren passant una a una: Gran Via de l’Est, Gran Via del Sud, Barraca, Albereda i Carraixet.

Acabades les signes, tots junts eixiren al balcó de la casa consistorial, on es reunien desenes de falleres i fallers baix d’aquest, per tal de donar suport a les Falleres Majors i Presidents, ja que restaven minuts per fer l’esperada Crida.

Crida 2019

Posteriorment, la comitiva s’hi desplaçava cap a Casa Nebot, on se celebraria la Crida a les seues escalinates, després de la projecció d’un emotiu vídeo. L’acte de la Crida era presentat per  Elsa Dasí i Gil, una jove fallera de La Barraca.

En una plaça plena de colors pels fallers i falleres de les diferents falles de la localitat, anaren passant un a un els representants de les comissions, tancant l’entrada les Falleres Majors del municipi.

Les Falleres Majors de cada comissió, oferien un breu discurs als assistents, en la majoria dels quals s’animava als fallers a gaudir de la festa, i es reconeixia el seu treball i els dels artistes fallers, pirotècnics, músics…

Després d’aquests missatges, Cristina Alemany, Alcaldessa de Bétera, va dirigir-se als presents, convidant-los a participar en els actes, i així fer gran la festa de les Falles.

Posteriorment, l’alcaldessa feia entrega a les Falleres Majors del municipi, Omayra i Carla, de les claus de la ciutat. A continuació, les Falleres Majors de Bétera, Carla Gelde i Omayra Calvo, oferien els seus discursos, respectivament. Aquests van parlar, entre d’altres, d’inclusió, de la Primavera Valenciana, de Falles i de tots aquells que la fan possible.

Amb un xicotet castell de focs d’artifici, i la interpretació dels himnes, es donava per finalitzada la Crida de les Falles de Bétera 2019. La nit seguiria per al Món faller amb una discomòbil a la Falla Gran Via de l’Est, a partir de les 00.00 hores.

A continuació, adjuntem una fotogaleria d’imatges dels dos actes de la vesprada d’aquest passat dissabte:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia