L’Associació Pro-Casa de la Dona de Bétera va presentar aquest passat dissabte, 09 de març, el mural que han dissenyat en commemoració del Dia Internacional de la Dona (8 de març).

Es tracta del primer mural per la igualtat que té per nom ‘8M si dol no és amor’. Aquest és un mural feminista col·lectiu, que s’ha dibuixat a l’avinguda de la Diputació, a un dels murs exteriors del Poliesportiu Municipal de la localitat. L’Ajuntament de Bétera ha sigut l’encarregat de cedir aquest mur a l’associació per a tal fi i, des de la regidoria municipal de Dona i Igualtat també s’ha donat suport a aquesta actuació, emmarcada dins el programa de la Setmana Sociocultural de la Dona.

El passat dissabte, 2 de març, va començar a pintar-se i aquest dissabte es presentava a totes les veïnes i veïns de manera oficial. A la presentació acudien representants polítics locals els quals volien mostrar el seu suport a aquests tipus d’accions. La regidora municipal de Dona i Igualtat, Maite Bes, era l’encarregada d’iniciar l’acte explicant un poc la iniciativa. Seguidament, donava pas a la intervenció de Rita Teixidoo, Presidenta de l’Associació Pro-Casa de la Dona, qui molt emocionada donava més detalls sobre aquest mural.

Belén Ballesteros, hi ha sigut la dissenyadora participant en aquest mural, acompanyada de Conxa Romero de l’Institut d’Educació Secundaria Les Alfàbegues, qui també ha estat al càrrec del dibuix. Alumnes d’aquest institut i les mateixes dones de l’Associació Pro-Casa de la Dona també han estat col·laborant amb la pintada del Mural. Molts dels artífexs d’aquesta iniciativa van estar també presents en l’acte.

Entre els moments més emotius de la jornada, també cal destacar aquell en el que Vicen Torres, antiga mestressa del municipi va fer entrega a l’Associació Pro-Casa de la Dona d’uns dibuixos creats pel seu germà. Un gest que va ser agraït per la Presidenta de l’associació, Rita Teixidoo.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia