L’Ajuntament de Bétera va celebrar aquest dilluns el ple ordinari del mes de març. Es va tractar d’una sessió plenària més lleugera de l’habitual. Dins de l’ordre del dia, no es van aconseguir els 12 vots a favor necessaris per a l’aprovació d’una de les dues candidatures a ser Jutge de Pau de Bétera. Per tant, l’expedient tindrà que ser remés al Tribunal Superior de Justícia perquè decidisca entre l’actual Jutge de Pau, José Arnau Pià, o el ex alcalde de Bétera del PP, Germán Cotanda.

D’altra banda, a la sessió plenària es va aprovar un reconeixement extrajudicial de crèdit de 33.000 euros necessari per a pagar
29 factures de proveïdors, “es tracta d’un procediment normal a final d’any ja que arriben factures endarrerides o pot faltar crèdit per a pagar-les. D’un pressupost de 15 milions d’euros són estadísticament molt pocs diners”, va explicar el regidor d’Hisenda, Enric Álvarez (Compromís).

Després de tractar els punts plasmats a l’ordre del dia, va arribar el torn per a les mocions. En aquesta ocasió es van presentar tres mocions les quals van ser debatudes i aprovades durant la sessió.

La primera de les mocions va ser presentada per part del PSPV-PSOE, en defensa del sector citrícola. Tal com va explicar la regidora Cristina Ballesteros, el PSOE es va abstindre en la votació d’anteriors mocions en defensa del sector citrícola per diferents raons i per aquest motiu van voler presentar una nova moció. “En el punt 1 demanem ajudes per a poder facilitar el canvi de varietat i així facilitar a l’agricultor que cultive les varietats més rendibles. Del punt 2 al 6 demanem al Govern un estudi de les conseqüències negatives que té el control citrícola en els ports de la UE amb tercers països, i una vegada es tinguen les dades, exigir les mesures pertinents en cada cas”, va explicar la regidora socialista.

En segon lloc, la regidora de C’s, Eva Martínez, va presentar una moció reprovant els actes vandàlics succeïts en el Palau de Justícia de Vinaròs, “la Comunitat Valenciana ha tornat a ser víctima de l’ona de violència que han deslligat els radicals independentistes catalans mitjançant els Comités de Defensa de la República”.

Finalment, Assemblea Bétera Ciutadana va assumir una moció d’EU en la qual se sol·licitava el suport a la vaga feminista del passat divendres, 8 de març, Dia Internacional de la Dona. En aquest punt PP, Mas Camarena-CUBE i Pedro Gallén van optar per l’abstenció i ABeC, Compromís, C’s i el PSOE van votar a favor del text.

Al llarg de la setmana anirem informant dels precs i preguntes tractats a la sessió.

A continuació adjuntem un vídeo resum:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia