Des de 2016, el Museu Valencià d’Etnologia, amb la col·laboració d’Amical Wikimedia i l’Associació d’Estudis Fallers, organitza,un concurs especial al voltant de les Falles, sota el nom ‘Wiki Loves Folk Valencia’. L’objectiu principal d’ampliar els recursos fotogràfics existents en la Viquipèdia sobre la festa fallera. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de ‘Wiki Loves Folk’ , un concurs fotogràfic de festes populars, en l’àmbit de l’Estat espanyol, convocat per Wikimedia España.

El Museu Valencià d’Etnologia proposa als valencians i valencianes, i als visitants de qualsevol lloc del món, eixir al carrer, gaudir de la festa, fer moltes fotos i compartir-les en el repositori d’imatges de la Viquipèdia, conegut com a Wikimedia Commons. El període per a participar i pujar les fotografies comprén des del 20 de març fins al 30 d’abril de 2019. El sistema de pujada a la xarxa és molt fàcil i intuïtiu, però en cas de tindre qualsevol dubte, el personal de la Biblioteca del Museu d’Etnologia ofereix la seua ajuda per a poder pujar-les amb èxit.

La convocatòria del ‘Wiki Loves Folk Especial Falles’ 2019 es pot consultar en la Viquipèdia.

Una vegada tancat el període de participació, un jurat triarà als guanyadors o guanyadores en les dues categories establertes: ‘Millor fotografia d’una falla’ i “Millor fotografia d’una activitat fallera’. Els premiats o premiades rebran dos lots de llibres formats per algunes de les publicacions més emblemàtiques del Museu Valencià d’Etnologia, com ara el catàleg de la mostra ‘Inventant la tradició: indumentària i identitat’. Així mateix, les fotografies participaran en el concurs ‘Wiki Loves Folks de Wikimedia España, amb la possibilitat de guanyar importants premis en forma de material fotogràfic.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia