(EFE) La Guàrdia Civil va trobar enterrats els cadàvers dels dos xiquets desapareguts

a Godella aquest dijous, un xiquet de tres anys i mig i una xiqueta de tot just cinc mesos.

La cerca dels menors s’ha havia activat després que diverses trucades alertaren de crits i una baralla entre els progenitors, que van romandre sota la custòdia de la Guàrdia Civil i van ser interrogats durant tota la jornada.

Després de conéixer aquests fets, la Guàrdia Civil i la Policia Local van desplaçar al lloc diverses patrulles, que en un primer moment van comprovar que el pare dels menors es trobava a la casa, i no així la mare, que segons alguns testimonis havia eixit corrent i nua.

En ser preguntat pels menors, el pare va oferir respostes “incoherents”, va relatar el delegat del Govern, per la qual cosa la Guàrdia Civil va activar l’operatiu de cerca i augmentat els efectius, va assenyalar Juan Carlos Fulgencio.

Sobre les 11.00 hores, la mare va ser oposada nua a l’interior d’un bidó, en una zona pròxima a l’habitatge, amb esgarrapades “pròpies d’haver corregut”.

En el dispositiu de cerca van participar bombers, equips de rescat en muntanya i gossos ensinistrats en la cerca de persones vives i mortes.

L’actitud dels pares en el transcurs dels interrogatoris va ser  “poc col·laboradora”, segons les mateixes fonts.
Després d’hores de cerca pels voltants de l’habitatge que ocupava la família, els agents van trobar els cossos sense vida enterrats en els voltants.

Els dos menors estaven enterrats en fosses diferents, una dins de la parcel·la en la qual es trobava el seu habitatge, i un altre en l’exterior d’aquesta. Va ser la mare de tots dos xiquets la que ahir a la vesprada, i després d’hores d’interrogatori, va dirigir als investigadors a la zona en la qual estaven sepultats els cossos. No obstant això, no ha confessat l’autoria del crim.

Cap a la zona es va desplaçar el jutge que dirigeix la investigació, per a procedir a l’aixecament dels cadàvers i supervisar la recollida d’evidències d’aquest crim.

Segons el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, la dona es trobava detinguda per aquests fets, mentre que el seu company i pare dels xiquets seguia sota interrogatori policial.

Preguntat pels Mitjans de comunicació per si aquests fets poden rebre la qualificació de “violència de gènere”, Fulgencio va indicar que “difícilment” tindrien aquest encaix, encara que “l’haurà de determinar la investigació”.

De moment no s’ha informat sobre les causes de la mort, si bé el delegat del Govern va apuntar que l’equip forense que ha participat en l’aixecament del cadàver treballa amb una determinada hipòtesi -que no va voler precisar-, a l’espera que es practiquen les pertinents autòpsies.

Els xiquets van ser vistos despús-ahir per una amiga de la família, per la qual cosa la mort i enterrament dels menors s’ha va produir en les últimes 24 hores posteriors.

Els cossos van ser enterrats en dues fosses, una a uns 75 metres de l’habitatge que ocupava la família de forma il·legal, i l’altre a uns 150 metres, en el sòl, no en cap séquia ni pou.

Per la seua banda, els Ajuntaments de Rocafort i Godella han decretat tres dies de dol oficial. Les banderes de Rocafort, on estava escolaritzat el germà major, onegen a mitjana fins a des de hui en senyal de dol per aquest succés, segons informa l’Ajuntament del municipi en un comunicat.

Així mateix, aquest migdia hi haurà una concentració a la porta del Consistori, on es guardarà un minut de silenci en record dels dos menors i es llegirà també un manifest.

En el cas de Godella, municipi de residència de la família, l’Ajuntament ha decretat tres dies de dol i al migdia es guardaran dos minuts de silenci a la porta del consistori en memòria dels menors.

L’Ajuntament, segons publica en la seua pàgina web, lamenta el trist succés i agraeix el treball “de les 110 persones” que han participat en l’operació, entre guàrdies civils, policies locals, bombers i membres de Protecció Civil, així com “el treball, la paciència i la professionalitat” dels mitjans de comunicació i prega respecte per la família dels menors.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia