La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Mancomunitat del Camp de Túria (UPPCA) continua amb la campanya #12lemes. Aquest mes de març i aprofitant que són falles, ens fem ressò de la campanya realitzada per l’ONG Controla Club en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Junta Central Fallera per a fomentar unes festes saludables i sense excessos.

El lema de la campanya “Estes Falles fem casal” fa referència al vertader sentit de les Falles, entenent el casal com un espai on reunir-nos per a celebrar i participar d’una de les nostres festes més emblemàtiques. Un espai en el qual es pot gaudir sense excessos, de manera responsable, sense donar-los protagonisme a l’alcohol i a les drogues. Un espai on conviuen diferents generacions i on tenim l’oportunitat d’educar en valors, demostrant als més joves que es pot gaudir de les falles sense abusos i comportant-nos de manera cívica i responsable.

Segons les dades de l’Estudi d’Hàbits de Consum d’Alcohol en Festes Populars de Controla Club, aquestes celebracions són “el principal moment de l’any en què es produeixen els primers consums d’alcohol (41% dels casos)”, d’ací la importància de donar exemple i promoure entre els més joves unes falles saludables.

Controla Club informa que en els últims quatre anys s’ha produït un avanç significatiu quant al nombre de consumidors d’alcohol en Falles. En 2015, un 7% va decidir no consumir alcohol durant aquestes festes, mentre que en 2018 el percentatge de persones no consumidores va ascendir al 16.58%.

Aquestes xifres són possibles, en part, gràcies a campanyes com les que es fan des d’ONG’s com Controla Club i les UPCCAs. Us animem a seguir la campanya des de les xarxes socials de Controla Club.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia