Bétera va celebrar aquest dilluns, 18 de març, a la vesprada un dels actes més importants i solemnes de tota la setmana fallera: l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats. Les cinc comissions desfilaven i deixaven les seues flors amb tot l’afecte i devoció, a les portes de l’església dels Desemparats, tal com marca la tradició.

Els components de les cinc falles del municipi anaven desfilant acompanyats per la música de la xaranga de cada agrupació i sent presentades una per una. El punt de partida era la Glorieta del municipi, on totes les comissions es concentraven per a partir juntes cap a la citada església. En primer lloc, entrava a l’avinguda de la Constitució la comissió infantil de la Falla Gran Via de l’Est, seguida de la seua comissió gran. Cada grup el tancava els màxims representants de la seua comitiva. La Falla La Barraca era la segona en desfilar. Després li ha seguit la Falla l’Albereda i la Falla Carraixet, sent l’última en entrar a l’avinguda la Falla Gran Via del Sur.

Com cada any, els més menuts eren els que més somriures despertaven entre els veïns que s’acostaven cap a lloc. A més, les Falleres Majors de cada Falla rebien els majors aplaudiments.

Les Falleres Majors de Bétera, Omayra Calvo i Carla Gelde, tancaven la desfilada, acompanyades per les seues corts d’honor, pel president de la Junta Local Fallera, José María Asensi i altres representants d’aquesta entitat fallera. Com a novetat, enguany, també van desfilar algunes de les Falleres Majors d’altres anys, amb motiu del desé aniversari des la Junta Local Fallera. En arribar a les portes de l’església, totes les màximes representants entraven dins del temple sagrat. En eixir, com cada any, l’himne regional tancava l’acte més important de les Falles amb un posterior xicotet castell de focs artificials.

Les imatges seran ampliades en una pròxima fotogaleria amb els moments més destacats de la jornada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia