Amb el foc de la Nit de la Cremà acaben les Falles de 2019 a Bétera i com solen dir els fallers, comencen les de 2020. El foc va cremar ahir a la nit els 10 monuments de Bétera de manera escalonada davant la presència de les Falleres Majors de cadascuna de les comissions i les Falleres Majors de Bétera.

Totes elles van veure al costat dels seus presidents i entre llàgrimes com acabaven unes festes memorables en què hi ha hagut de tot a Bétera: festa, música, tradició, devoció, pólvora i art.

Acaben així les terceres Falles amb el títol de Patrimoni de la Humanitat amb orgull i proclamant als quatre vents les seues virtuts artístiques i festives que, com sempre, atrauen milers de visitants a la ciutat de València.

Tot i que la pluja feia finalment acte de presència a Bétera, al voltant de la 01.00 hores, açò no va impedir que cap dels monuments escapara de les cendres, excepte els ninots indultats.

De fet, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), quasi tota la pluja registrada en els últims tres mesos a la ciutat de València va caure durant la Nit de la Cremà, en la qual es van acumular entre 3,8 i 7,1 litres per metre quadrat, segons la zona.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia