L’inici de la primavera 2019 a Espanya es produirà oficialment aquest dimecres 20 de març. Concretament ho farà a les 22.58 hores peninsular (21.58 hores a Canàries), i durarà 92 dies i 18 hores fins a concloure el 21 de juny amb el començament de l’estiu. Així ho indiquen els càlculs de l’Observatori Astronòmic Nacional (OAN).

L’equinocci de primavera marca l’inici de la nova estació. L’inici de les estacions ve marcat per l’instant en què la Terra està en una determinada posició en la seua òrbita al voltant del Sol.

El començament de la primavera canvia d’un any a un altre. Això es deu a la manera en què la duració de l’òrbita de la Tietta al voltant del Sol encaixa en la seqüència d’anys de traspàs. Les dates diferents soldran ser el 19, 20 i 21 de març al llarg del segle XXI, segons informen des de l’OAN.

Amb la nova estació, arriba també el canvi d’hora per a entrar en l’horari d’estiu. Així, la matinada del dissabte 30 al diumenge 31 de març a les 02.00 hores seran les 03.00 hores, avançant-se una hora els rellotges.

Adjuntem aquestes imatges de Marta tortosa corbí, realitzades aquest dimarts, 19 de març, a l’Albereda de Bétera al voltant de les 19.00 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia