Un ensenyament que va més enllà de l’acadèmic

Has sentit parlar del Batxillerat Internacional? Quines eixides té per als joves,  quins avantatges té per al teu fill, és en anglés? 

El dijous 27 de març a les 17:15 h el Complex Educatiu Mas Camarena ofereix una jornada informativa en la qual resoldrà tots els dubtes. Enguany el seu Diploma del Batxillerat Internacional, corresponent a 1r i 2n de Batxillerat Nacional s’imparteix en 3 modalitats 100% en espanyol, 100% en anglés, o bilingüe.

Comptem ja amb la 4a promoció de Batxillerat Internacional i els nostres alumnes han obtingut grans resultats acadèmics i personals. Per això el col·legi es troba immers a implantar tots els programes de l’organització del Batxillerat Internacional.

L’aval d’aquests anys d’experiència amb aquests programes són els seus resultats, la qualificació mitjana dels estudiants del món que realitzen aquest batxillerat és de 29, mentre que Mas Camarena, compta amb 32 dels 35 que es poden obtindre en aquest sistema. Tot un assoliment per a l’última promoció de Batxillerat Internacional Mas Camarena i la seua comunitat educativa.

El programa del Diploma de Batxillerat Internacional suposa dedicar moltes hores d’investigació, de laboratori, d’elaborar monografies i de treball autoregulat. Un estudi més analític i no tan memorístic, el contingut de les assignatures fomenta l’autogestió i la planificació pròpia de l’alumne. “Potenciant joves responsables i preparats per a investigar pel seu compte” ha destacat, Maite Marín, la directora del Complex Educatiu Mas Camarena.

TITULACIÓ OFICIAL

Aquesta titulació es troba al mateix nivell que la titulació del Batxillerat Espanyol, de manera que els alumnes, a més d’anar a universitats extrangeres de forma directa, poden accedir a les universitats públiques espanyoles en igual de condicions. Els alumnes obtenen amb els seus 6 assignatures una nota sobre 10, no tenen obligació de cursar les Proves d’Accés a la Universitat Espanyola, però tenen la possibilitat d’aconseguir els 14 punts de les PAU, amb el reconeixement de notes de les assignatures optatives o fent les Proves de Competències Específiques amb les assignatures que ponderen per a la carrera triada, a través de la UNED.

MODEL EDUCATIU RECONEGUT MUNDIALMENT

Aquest model reuneix el millor dels molts sistemes educatius del món per a aportar una visió més global de l’educació, a nivell mundial s’imparteix amb els mateixos programes en més de 4.964 centres, aconseguint així la seua fortalesa educativa.

El que canvia de forma més substancial amb el sistema espanyol són les fórmules. Es treballa més les diferents destreses, es busca potenciar la comunicació i l’expressió en públic, que aprenguen a buscar fonts fiables. Sobretot se’ls ensenya a pensar de forma crítica, que sàpien raonar la seua resposta, a deduir, en definitiva, no solament es dona valor als continguts, que també, sinó a saber enfrontar-se i resoldre situacions.

El model de l’organització del Batxillerat Internacional compta amb un perfil de l’alumne al qual se li transmet que ha de ser indagador, estar informat, ser pensador, bon comunicador, de mentalitat oberta, solidari, reflexiu entre altres qualitats que es treballen en aquests programes des d’Infantil.

MÉS ENLLÀ DE L’ACADÈMIC

Una altra de les seues característiques i diferència és l’assignatura CAS (Creativitat, Acció i Servei) una sèrie d’activitats que complementen el seu currículum, solen ser labors socials envers la societat. Implica que els alumnes isquen de l’aula per a fer altres tasques, com efectuar una acció de neteja de platges, una activitat per a recaptar fons per a una ONG o assistir a un centre d’ancians i ajudar-los amb diferents tasques. És un aprenentatge en valors, els forma com a persones i els connecta a les necessitats de la societat, ha assegurat la coordinadora del Batxillerat Internacional en Mas Camarena, Louise Grint.

Per a conéixer més de prop aquest tipus d’educació el Complex Educatiu Mes Camarena ofereix una reunió informativa amb la direcció del centre i la coordinació del Batxillerat Internacional on donaran llum verda a totes les qüestions. Una sessió oberta a famílies i joves externs del centre. Serà dimecres que ve 27 de març a les 17:15 h, en el Complex Preuniversitari Mas Camarena. Es pot confirmar assistència manant un correu a louise.grint@mascamarena.es .

Imprimir article
Comenta aquesta notícia