(EFE) Els partits polítics de la Comunitat Valenciana preparen una campanya per a les eleccions generals i autonòmiques del 28 d’abril adaptada al calendari festiu, ja que per primera vegada en la història es desenvoluparà en plena Setmana Santa i Pasqua, i basada en actes pròxims a la ciutadania, enfront dels massius del passat.

Immersos en la precampanya electoral, els partits dissenyen una campanya que començarà el 12 d’abril (Divendres de Dolores) i en la qual també influeix que, per primera vegada, les eleccions generals coincideixen el mateix dia amb les autonòmiques (i aquestes per primera vegada no se celebren al costat de les municipals, que seran el 26 de maig).

Els socialistes valencians preparen una campanya “en positiu”, en la qual defensaran que són “garantia de bona gestió”, alertaran de la “amenaça” que pot suposar una aliança de les dretes, i intentaran mobilitzar el vot progressista, perquè cap es quede a casa o no arribe a les urnes per estar de pont.

Fuentes del PSPV assenyalen que la coincidència de la campanya per a les generals i les autonòmiques implica organitzar més actes i haver d’arribar “a més llocs”, i admeten que, durant la Setmana Santa, “si es fa alguna cosa, seran actes molt reduïts”.
El PSPV ha iniciat la precampanya amb actes basats en un format de diàleg obert amb la ciutadania, encara que durant la campanya també optarà per formats “més tradicionals” de mítings de candidats en places obertes, descartant, això sí, acudir a la plaça de bous de València.

El PP ha dissenyat una campanya “*propositiva, de proximitat i proximitat”, en la qual combinarà els mítings clàssics amb reunions sectorials, visites a empreses o mercats i presència en les xarxes socials, i en la qual fugirà dels grans recintes, en entendre que ara les campanyes són “menys presencials i més digitals”.

La coordinadora de la campanya electoral, Eva Ortiz, explica que en la campanya parlaran tant de les generals com de les autonòmiques, i que per Setmana Santa participaran en els actes religiosos i en els dies en què no hi haja processons o oficis intentaran fer arribar els seus missatges “però mai de forma invasiva”.
Compromís se centrarà en “*valencianizar al màxim” una campanya “de proximitat” i en la qual alternarà tot tipus de formats: des d’actes sectorializats d’aforament més reduït, a mítings a l’ús de gran format en els actes centrals, en els quals no recorreran a la plaça de bous de València, però sí a “recintes grans”.

Fonts de Compromís han assenyalat  que durant els dies festius de Setmana Santa variaran “el ritme” de la campanya, en la qual defensaran la importància de comptar per primera vegada un grup valencià en el Congrés, per a tindre un Govern “aliat” que permeta aprofundir en les polítiques del *Botànic.

Podemos assegura que farà una campanya “d’escolta” de les necessitats de la gent i de “propostes valentes”, en la qual vol estar “molt present” en tota la Comunitat amb diferents tipus d’actes i formats, i en la qual la coincidència dels dos comicis obligarà a parlar de l’escenari valencià i l’estatal.

Coincideix que adaptaran la campanya a la Setmana Santa, durant la qual hi haurà actes polítics, però també aniran a menjar la mona, a volar les cometes i a “viure “la diversitat cultural i festiva” de la Comunitat.

Ciutadans assenyala que farà una campanya oberta a la ciutadania, en la qual es recorrerà la Comunitat de la mà de la societat civil amb formats “pròxims” i enfocats a donar solucions als problemes, lluny dels actes “massius” i “sense balafiar els diners en espectacles que servisquen a egos particulars”.

Per Setmana Santa intentaran “combinar de la millor forma possible” aqueixes dates amb la campanya, mentre que fer una campanya conjunta de les autonòmiques i les generals no els suposa el problema que al seu judici poden tindre els partits “que tenen dèsset discursos diferents”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia