Al voltant de les 19.00 hores del passat divendres, 22 de març, l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera reunia a veïnes i veïns del municipi per a portar a terme un homenatge a Obreres i Majorals de l’etapa compresa entre 1941 i 1968.

La regidora municipal de Festes, Raquel puig, era l’encarregada de presentar aquest acte, comptant amb l’ajuda de les Obreres de 2019: Pau, Mireia, Davinia i Mari Carmen, així com del regidor municipal de Turisme i Patrimoni, Joano Baudés.

Mentre l’edil de Festes anava pregant la presència d’Obreres i Majorals de cada etapa, les quatre Obreres del present exercici i el regidor de Patrimoni anaven rebent-los dalt l’escenari i fent-los entrega d’un xicotet recordatori d’aquest acte (imatge de cada any). Quan els festers anaven pujant s’anaven assentant a les cadires de l’escenari, formant així una bonica estampa. La foto pertinent, mentre se’ls entregava el recordatori, tampoc hi va faltar.

Raquel Puig va anar mencionant-los des de l’etapa més recent (1968) fins a l’etapa més antiga (1941) i, durant cada etapa, anava fent un xicotet repàs d’aquelles dades a destacar de l’exercici al qual s’estava referint en concret, a cada moment. Segons va explicar la mateixa regidora, aquesta iniciativa es va gestar amb la finalitat de fer un reconeixement a totes aquelles persones que han contribuït a mantindre viva la Festa de les Alfàbegues fins a l’actualitat. En aquesta iniciativa també han col·laborat  Ramón Asensi i Maite Pérez, recopilant dades i fotografies.

Alguns dels Majorals de 2019, encapçalats pel seu president, Rafa Moreno, també van assistir a aquest acte i van pujar a l’escenari a l’inici de l’acte per a donar la benvinguda i saludar a qui rebia l’homenatge.

Encara que no tots els homenatjats van poder estar presents, per diverses circumstàncies, alguns d’ells van estar representats per algun dels seus familiars (fills o nets). La jornada va servir per a recordar grans moments compartits i retrobar-se després de tants anys.

Per a finalitzar, els homenatjats es van fer una fotografia conjunta de família.

A continuació, adjuntem una fotogaleria de l’acte.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia