(EFE) El sindicat mèdic CESMCV-SAE ha convocat concentracions durant les pauses de la jornada laboral del 28 de març i els dies 4 i 11 d’abril enfront de les portes dels centres de salut. L’objectiu és reclamar més mitjans materials i humans en Atenció Primària i poder prestar “una major qualitat assistencial”.

El secretari general del sindicat, Andrés Cánovas, ha exposat que fa uns mesos van aprovar un decàleg d’exigències per a la dignificació del primer nivell assistencial amb l’objectiu de pal·liar el que consideren “la progressiva deterioració i abandó d’Atenció Primària al qual s’ha arribat en els últims anys en la Comunitat”, segons un comunicat.

Aquesta situació està provocada per “la contínua retallada de recursos” en Atenció Primària, segons el sindicat mèdic, que defensa mesures com la fixació d’un pressupost finalista corresponent al 25% del total consignat a la Conselleria de Sanitat, contingents de 1.300 pacients per als metges de família i 900 per a pediatres, així com temps adequats per a l’atenció a pacients.

A més, han proposat la creació d’una Direcció General d’Atenció Primària, de la qual dependrien de forma directa totes les Direccions d’Atenció Primària.

També han exigit que es garantisca l’atenció urgent, per al que han demanat que s’habiliten dispositius d’urgències extrahospitalàries durant les 24 hores o que s’integre als facultatius d’Atenció Continuada en els equips d’atenció primària perquè assumisquen la demanda no programada.

Així mateix, han sol·licitat que s’establisca la figura de l’auxiliar de suport en consulta i que s’adeqüe el programa informàtic per a aplicar una “reducció real de la burocràcia en consulta”.

Al seu torn, el secretari general del sindicat ha avisat també que si no es produeixen “avanços reals i tangibles” duran a terme més mobilitzacions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia