(EFE) Un total de catorze candidatures diferents s’han presentat davant la Junta Electoral Provincial de València per a concórrer a les eleccions a les Corts del 28 d’abril. Es tracta del mateix nombre de llistes que opten a les generals d’aqueix dia per la mateixa circumscripció.

Les catorze candidatures per a les eleccions autonòmiques suposen deu menys que les que es van registrar en els comicis autonòmics de 2015 a la província de València, mentre que en el cas de les eleccions generals s’ha presentat la mateixa quantitat que en els comicis de 2016.

Respecte a les candidatures a les Corts, la primera formació a presentar la seua llista va ser Compromís, seguida, en aquest ordre, del PSOE, Falange Espanyola de les Jons, Esquerra Republicana, Ciutadans, Partit Animalista (PACMA), Partit Popular, PCPE, Som Valencians en Moviment, Unides Podem-EU i Vox.

Avant Endavant els Verds, República Valenciana i Poble Democràtic van ser les últimes formacions a registrar les llistes, l’última d’elles a les 23.41 hores d’aquest dilluns, últim dia de termini per a fer-ho, segons fonts de la Junta Electoral Provincial.

Pel que respecta a les eleccions generals, a la província de València han presentat candidatures tant al Congrés com al Senat, en aquest ordre, Compromís, PSOE, Esquerra Republicana, Ciutadans, PACMA, Som Valencians en Moviment, PP, Per un Món Més Just (PUM+J), Vox i Falange Espanyola de les Jons.

PCPE, Unides Podem-EU, Recortes Zero-Grup Verd i Avant Endavant Els Verds completen el llistat de formacions que han registrat les seues candidatures a les Corts Generals.

Les llistes es publicaran aquest dimecres, 27 de març, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en el Butlletí Oficial del Estado. Així mateix, s’obrirà termini per a esmenar irregularitats, després de la qual cosa, el 2 d’abril, es publicaran les llistes definitives que els valencians trobaran el 28 d’abril en els seus col·legis electorals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia