Ja tenim les dades que s’extrauen de l’informe sobre dependències a les noves tecnologies, finançat per la Diputació de València i elaborat per E-Value. Actualment el 90,4% de menors de 9 i 16 anys disposa de telèfon mòbil i el 92,2% té ordenador o tablet propis, dispositius que els permeten estar connectats entre 3 i 4 hores al dia. En aquest context d’ús generalitzat de noves tecnologies amb connexió a Internet, els experts insten a pares i docents a previndre l’ús de noves tecnologies des dels 7 anys, ja que entre el 65% i el 80% dels menors reconeixen que els seus progenitors no apliquen mesures freqüents de control parental.

 

‘L‘Estudi de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en menors de la província de València’ s’ha presentat aquest dimecres a la Sala Mutant de les Naus en la jornada ‘Diptic’, en què han participat el president de la corporació provincial, Toni Gaspar, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer; així com els professionals que han elaborat l’estudi, com són l’assessor tècnic d’E-Value, Víctor J. Villanueva; la periodista i especialista en màrqueting online, Susana Lluna; o el catedràtic de Psicologia Bàsica de la Universitat de València, Mariano Chóliz, entre altres.

 

En paraules de la diputada de Benestar Social, aquest projecte emmarcat en el Programa Provincial de Drogodependències de la Diputació “s’ha impulsat perquè des d’aquesta àrea s’ha detectat una incidència de comportaments negatius quant a l’ús de les noves tecnologies en edat infantil i adolescent, ja que abans aquest treball se centrava en l’abús de substàncies i deixava fora aquestes noves realitats a les quals cal parar-los atenció”.

 

“S’ha fet aquest estudi en què han participat xiquetes i xiquets de 15 municipis de tot tipus, rurals, urbans, semiurbans… amb la condició de tindre varietat i el màxim rigor sobre com els estan afectant realment aquestes noves dependències”, ha explicat Mercedes Berenguer. A més, que “la tecnologia per si mateixa és positiva, per això cal conéixer-la per a evitar aquests riscos i impulsar intervencions educatiu-preventives que permeten donar resposta eficaç a les necessitats i reptes que aquesta planteja en la població més jove”, ha indicat Berenguer.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia