Aquest dissabte, 30 de març, tindrà lloc la celebració de L’hora del Planeta. En la seua dotzena edició, la iniciativa apagarà els llums per la natura, reivindicant que les persones som part de la solució enfront del canvi climàtic.

Baix el lema “Apaga per la Natura”, aquesta campanya mediambiental del Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF) convida els governs, empreses i a la població en general a apagar la il·luminació en els monuments i edificis públics i privats, aquest dissabte 30 de març, entre les 20.30 i les 21.30 hores.

En l’edició del 2019, la WWF llança tres reptes a la ciutadania per conscienciar que allò “que es pot fer un dia, es pot incorporar tota la vida”. Per això, l’organització ha promulgat les campanyes “Un dia, zero emissions”, “Un dia sense plàstics” i “Un dia sense carn”.

La campanya Un dia sense carn” pretén conscienciar de què es necessiten 15.500 litres d’aigua per a produir un quilo de carn.
“Un dia sense plàstics” informa que cada any s’aboquen 100 milions de tones de plàstic d’un sol ús a la naturalesa.
“Un dia, zero emissions” indica que el transport urbà és el causant del 30% de totes les emissions de CO₂.

La primera Hora del Planeta es va celebrar en Sidney el 31 de març de 2007 i va ser tot un èxit, el germen de la major campanya de mobilització mundial contra el canvi climàtic. El que va començar en una sola ciutat s’ha estés a més de 187 països.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia