(EFE) Una dona de 39 anys ha sigut trobada morta en el seu domicili en una urbanització del municipi alacantí de Rojals i la Guàrdia Civil ha detingut a la seua parella sentimental com presumpte autor de l’homicidi.

Fonts de la investigació han informat que el cos sense vida de la víctima, de nacionalitat hongaresa, es va trobar ahir en un habitatge de la urbanització Ciutat Quesada i que la seua parella, de 49 anys i de la mateixa nacionalitat, va quedar detingut acusat d’homicidi.

Tot indica que podria tractar-se d’un cas de violència masclista perquè el cos presenta signes de violència, segons les fonts, i s’esperen els resultats de la per a aclarir les causes exactes de la defunció.

Ciutat Quesada, a uns 10 quilòmetres de Torrevella, és una de les majors urbanitzacions de xalets de la Comunitat Valenciana i està majoritàriament habitada per ciutadans estrangers, principalment britànics encara que també d’altres països europeus.

De confirmar-se que es tracta d’un cas de violència masclista, serien catorze les dones assassinades per les seues parelles o exparelles en el que va de 2019.

Des de 2003, primer any de què hi ha estadístiques oficials, han sigut assassinades 989 dones. Els xiquets morts per la violència masclista es van incloure en 2013, i des de llavors han sigut assassinats 27 menors i 236 han quedat orfes.

Als tretze crims masclistes de 2019 s’uneix el de la jove paraguaiana Romina Celeste, morta a Tenerife, que també figura en les estadístiques oficials de la violència de gènere, encara que en fase d’investigació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia