El passat mes de desembre, 12 alumnes de l’IES Les Alfàbegues de Bétera iniciaven els seus entrenaments al futbol, al costat d’altres joves en risc d’exclusió social procedents de centres de menors de la província de València.

Tots ells formen part d’un projecte de la Fundació del València C.F. el qual porta per nom Escoles Cor blanc i negre.

La finalitat d’aquesta iniciaitva és que els participants troben a través del futbol la motivació i compromís amb l’esport, però sobretot amb els estudis.

La regidoria municipal d’Esports de l’Ajuntament de Bétera, ha volgut en tot moment col·laborar amb aquest projecte. En aquest sentit, ha cedit les instal·lacions del Poliesportiu Municipal cada dimarts a primera hora de la vesprada.

Després de diversos mesos d’entrenament, aquest dimarts es va organitzar un partit de futbol 11 en el qual els joves participants van jugar, tenint sempre present la premissa de seguir els valors de l’esport: joc net, equip, solidaritat i respecte absolut entre ells.

Escoles Cor blanc i negre compta ja amb la col·laboració de 40 col·legis i la majoria dels centres de menors amb mesures judicials de la província de València. En total són més de 800 participants. Sobretot es treballa amb alumnes de primària, però en aquesta ocasió l’IES Les Alfàbegues ha mostrat un gran interés per formar part de la iniciativa i ha animat als seus alumnes de 1r d’ESO a involucrar-se a canvi de millorar acadèmicament i mostrar més interés en els estudis.

“Busquem la motivació en els estudis. Estem desitjant ajudar-los però sempre que assumisquen el compromís de vindre als entrenaments, però sobretot, d’anar a classe, comportar-se bé, i encara que nosaltres mai parlem de notes, sí que parlem d’esforç en classe”, explica Antonio Salvador, coordinador d’Escoles Cor blanc i negre.

“La contrapartida a jugar al futbol de manera gratuïta cada dimarts amb entrenadors i equipament del València C.F. és millorar en aspectes com la puntualitat i l’assistència, el comportament i l’esforç. El compromís amb el futbol és fàcil, perquè els agrada, el complicat és que es comprometen amb els estudis, però la permanència en el futbol depén directament de si han millorat en els estudis, encara que siga una mica”, indica la vicedirectora de l’IES Les Alfàbegues, Concha Romero.“

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia