(EFE) La Guàrdia Civil investiga a un home per la seua suposada relació amb la venda en internet d’una pota d’elefant amb forma de tamboret (taburete). I és que és una de les espècies amenaçades inclosa en el Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES, en les seues sigles en anglés).

L’operació, denominada “Pattuse”, es va iniciar el febrer passat després que agents de l’equip SEPRONA de la Guàrdia Civil esbrinaren, a través de les xarxes socials, que s’estava oferint per a la seua venda una pota d’elefant amb forma de tamboret.

Els agents van contactar amb l’anunciant, un home de 41 anys i d’origen búlgar, i van intervindre de forma cautelar el producte que va ser entregat en les oficies del servei d’inspecció SOIVRE de València per a analitzar si es tractava d’una pota real d’elefant, segons ha informat aquest dimarts la Guàrdia Civil.

Després de comprovar la seua autenticitat, i que la pota era d’un animal protegit inclòs en l’apèndix I del Conveni de protecció CITES, els agents van obrir una investigació i van acusar el venedor per un presumpte delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna.

D’altra banda, la Guàrdia Civil de València ha pres també declaració com investigats a una dona, de 27 anys i de nacionalitat espanyola, i a un home de 30 i origen pakistanés, per un suposat delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna.
Al desembre, els agents van tindre coneixement que dues persones havien comercialitzat amb dos Lloros Yaco, un d’ells de cua roja i un altre de cua vinagre, totes dues espècies incloses en l’apèndix I (Annex A) del Conveni CITES, amb un valor d’uns 1.000 euros.

Aqueixos espècimens van ser intervinguts cautelarment i depositats en el Centre Municipal d’Acolliment d’Espècies Exòtiques i Avifauna de València, on van ser examinats per un veterinari.

La Guàrdia Civil va instruir diligències penals contra els dos comerciants que han sigut entregades en la Fiscalia Provincial de València (Secció de Medi Ambient).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia