La Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN (HQ NRDC-ESP per les seues sigles en anglés), ha celebrat en la seua base de Bétera el 70 aniversari de l’Aliança Atlàntica. La celebració s’ha portat a cap amb una parada militar enfront de la bandera de la mateixa i en presència dels representants militars dels 11 països que actualment treballen en la caserna general.

Amb aquest acte es commemora els 70 anys de la signatura del Tractat de Washington mitjançant el qual es va crear l’OTAN, com a mostra de ser una organització unida, solidària i cohesionada que sap adaptar-se a les necessitats d’un entorn en constant evolució, sent l’OTAN hui dia, una organització de vital importància per a la seguretat global.

Durant l’acte s’ha llegit una locució, destacant-se l’augment d’estats membres de l’OTAN de 12 a 29 en 70 anys, que és una aliança que es basa en els principis de democràcia, sobirania i defensa col·lectiva, demostrant amb això l’èxit de la mateixa i la seua rellevància en l’entorn internacional.

L’acte ha estat presidit pel Tinent General Francisco José Gan Pampols, Cap de la Caserna General de Desplegament Ràpid d’OTAN, i ha comptat amb la presència, entre altres autoritats civils i militars, del Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio Tejedor, del Director General d’Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel Batalla, alcaldes de localitats pròximes a la base militar, així com de diversos cònsols de les nacions que formen part de la caserna general acreditats a la ciutat de València.

La Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN de Bétera

La Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN té el seu origen en la antiga Caserna General de Força de Maniobra
(CGFMA) situat en la Capitania General de València, a través d’un procés que va durar diversos anys, i que es va iniciar l’any 2001. A això va contribuir el que València reunira les condicions idònies per a albergar una caserna general d’aquest tipus per la seua ciutat, la seua situació estratègica, les seues capacitats de projecció per terra, mar o aire, per l’excel·lent relació entre la base militar i la població civil, i pel clima agradable que ofereix un al·licient que incita l’interés per al personal, no solament nacional, sinó d’altres nacions aliades.

Des de la seua creació la caserna general ha participat en diverses operacions i nombrosos exercicis, i ha estat a l’avantguarda dels nous procediments que s’han anat implementant en el marc de l’Aliança. Es tracta d’una caserna general projectable, amb un alt grau de disponibilitat, i capaç d’assumir missions de tota mena.

El HQ NRDC-ESP suposa per a València el disposar d’una caserna general multinacional i de referència no solament per a l’Aliança Atlàntica, sinó també per a les Forces Armades Espanyoles, amb 17 anys de presència ininterrompuda de nacions aliades. Es tracta d’una caserna general en el qual estan destinats més de 300 militars amb les seues famílies, 70 d’ells de les 10 nacions que ho componen, a més d’Espanya.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia