Les brigades forestals de Divalterra treballen en la posada a punt de diferents àrees recreatives del territori valencià, per a minimitzar el risc d’incendis especialment en el període festiu de Setmana Santa i Pasqua. Cal recordar que en aquestes dates, l’afluència de gent en la muntanya s’incrementa de forma notable.

En total, el pla de treball de Divalterra inclou actuacions en prop de 180 àrees recreatives de diferents punts de la província. Algunes d’elles ja s’han iniciat i unes altres començaran pròximament perquè estiguen acabades abans dels períodes de major afluència a les nostres masses forestals, com són Setmana Santa, Pasqua i estiu, quan el risc d’incendis forestals és major.

Part d’aquestes actuacions s’executaran en el Camp de Túria (a 7 zones diferents). Les àrees recreatives formen part de les rutes de vigilància que duen a terme les brigades forestals durant els dies en què es decreta Alerta 3 per màxim risc d’incendis forestals; així com en els dispositius especials de Setmana Santa, Pasqua i estiu.

Els treballs de condicionament se centren en el desbrossament, poda i aclariment selectiu de la vegetació en les zones públiques i obertes als visitants.

Així mateix, les brigades realitzen posteriorment treballs de manteniment per a evitar que la vegetació cresca de manera descontrolada, i eliminar la que s’haja quedat seca, ja que suposa un dels majors punts de risc.

Mitjançant aquesta labor no solament es redueix el risc que es produïsca un incendi per alguna negligència o descuit, sinó en cas de produir-se algun conat, dificulta que el foc es propague ràpidament, incrementant així la seguretat de les persones presents.

A banda dels treballs preventius, les brigades de Divalterra realitzen una labor de comunicació i conscienciació, orientant als usuaris d’aquestes àrees recreatives perquè facen un bon ús d’aquestes zones i col·laboren a mantindre-les en les millors condicions possibles.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia