Diumenge passat, 7 d’abril, va tindre lloc la II Volta amb bici a Mas Camarena i Torre en Conill.

Aquesta volta va estar composta per dos punts d’eixida. La primera eixida va ser des del Centre Comercial de Mas Camarena, i la segona des de la Plaça Verdúm de Torre en Conill.

Els participants que van voler, especialment els xiquets, es van registrar i van recollir el seu dorsal oficial. Amb això, se’ls va fer lliurament d’una bossa motxilla amb xicotets obsequis, entre ells un xiulet, i tindre dret de participació en els sortejos al final de la volta. Altres participants, principalment els majors, van poder participar sense dorsal.

Es va tractar d’un passeig reivindicatiu, no d’una volta competitiva, en el qual el bon temps va acompanyar. Aquest passeig es obria amb un vehicle amb música i megafonia i es tancava amb una furgoneta “coche escoba”. La caravana anava protegida per la Policia Local, a la qual se li agraeix molt la seua col·laboració des de l’organització.  La caravana va anar fent xicotetes parades en els llocs de reivindicació de serveis i dotacions que actualment no tenen les dues urbanitzacions. Cada parada s’acabava amb una forta xiulada, ja que “l’amistosa” arma de reivindicació era un xiulet que cada participant tenia.

Durant la jornada es van recórrer quasi 12 km donant la volta al “Óval ” de Mas Camarena, i al Camp de golf de Torre en Conill. Al final, tots els xiquets van rebre una medalla participativa de l’esdeveniment gravada de record.

Desde l’organització s’assenyala amb alegria,

que ningú va haver d’acabar en el “cotxe granera”. D’aquesta manera, tots els participants van acabar el trajecte. Com a nota de valor, un xiquet de tot just 6 anys va donar completament la volta al camp de golf en una minúscula bici. Est, va rebre dues medalles pel seu esforç i valor.

En la meta de la Plaça *Verdúm els quasi 150 participants van descansar, es van entregar els premis-sortejos, ja que no hi havia competició. Les forces es van recuperar amb refrescos i una modesta *picadita.

La jornada va acabar a les 13.00 hores aproximadament. En definitiva, l’organització qualifica aquesta volta de festiva, lúdica, reivindicativa, i de confraternitat veïnal.

L’organització dels dos partits veïnals sense ideologia (Mas Camarena-Torre en Conill) coalitzats per a les pròximes eleccions locals del 26 de maig, consideren que va ser un èxit en tots els sentits: de participació, d’organització, diversió i de presa de consciència dels problemes de les urbanitzacions i de l’esperit de pertinença i d’identitat d’una col·lectivitat que té problemes i personalitat pròpia.

Aquesta organització ha indicat que espera que “l’actual Equip de Govern de l’Ajuntament, i els futurs, respecten els valors i els desitjos d’aquesta zones i revertisquen part dels impostos que fins ara no arriben i que prioritzen l’equitat de tots els veïns encara que no visquen en el centre del poble”. Així mateix, manifesta que “han de traure’ns de l’oblit sistemàtic i començar a considerar-nos ciutadans no solament per a cobrar-nos”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia