La Sra. Elia Verdevío i els seus companys del Partit Popular semblen disposats a ressuscitar la ja quasi oblidada Guerra de l’Aigua a Bétera. Ens espera una macro campanya electoral de 2 mesos de duració que, amb tota seguretat, estarà “passada per aigua”. Tornarà la crispació, l’enfrontament i la guerra de pancartes i notícies mig vertaderes. És la seua manera d’entendre la política local des de la derrota electoral patida fa 4 anys.

La Sra. Verdevío s’ha convertit, de sobte, en la garant de la salut dels veïns de Bétera, en la nostra salvadora, en l’única que, sembla ser, coneix la solució i és capaç de posar-la en marxa, davant el greu problema dels nivells de nitrats en l’aigua potable del nucli urbà de Bétera.

És cert que l’aigua potable que consumim en el nucli urbà de Bétera supera els límits establits per l’OMS, però no és menys cert que això ve ocorrent des de 2005, és a dir, és un problema que es ve arrossegant des de fa 14 anys. Però el que se li oblida dir a la Sra. Verdevío és que d’aqueixos 14 anys, durant els 10 primers va governar el nostre poble el PP, el partit al qual representa i pel qual es presenta com a candidata a l’Alcaldia, i d’aqueixos 10 anys ella va formar part de l’Equip de Govern Municipal durant 8 anys.

La pregunta és òbvia i se’ns ve a la ment ràpidament. Si la solució és tan fàcil i ràpida d’aplicar segons diu la candidata a l’Alcaldia del PP, Per què raó no la van aplicar en els 10 anys que van governar i van conviure amb el problema? Què va fer el PP durant aqueixos 10 anys per a solucionar aquest greu problema? Per què els veïns mai vam tindre coneixement durant aqueixos 10 anys que els nostres fills estaven consumint aigua no adequada per a ells?

Ara resulta que la Sra. *Verdevío es despatxa en premsa dient que “Aquella veïna o veí que d’alguna manera estiga consumint aigua de l’aixeta, a llarg termini pot tindre problemes de salut, i això és molt seriós”. Durant 10 anys el seu partit i vosté, Sra. Verdevío, van mantindre en silenci i oculte el problema davant els veïns, a gratcient que podia ser un problema per a la salut, deixant que continuàrem consumint, nosaltres i els nostres fills, l’aigua que podria portar-nos greus problemes de salut. I vosté vol ser la nostra Alcaldessa?

Vosté afirma que “Els populars de Bétera portem temps barallant per millorar la qualitat de l’aigua”. Serà des que estan en l’oposició, perquè durant 12 anys al capdavant del govern municipal la seua única ocurrència referent a aquest tema va ser intentar privatitzar el servei d’aigua potable per a llevar-se el problema de damunt i que els veïns passàrem a pagar l’aigua amb excés de nitrats a preu d’or i perdérem el control tant de l’aigua com dels nostres pous municipals.

Què s’ha fet durant els últims 4 anys, en els quals el PP no ha governat, per a solucionar aquest problema? Licitar i adjudicar per valor de 900.000 € el projecte de sectorització i renovació de la nostra xarxa d’aigua potable, pas previ necessari per a poder injectar aigua sense nitrats a la xarxa, inversió valorada en altres 850.000 €, que serà el següent pas. Instal·lar fonts d’osmosi inversa, d’ús públic i gratuït perquè els veïns puguen proveir-se d’aigua de qualitat mentre s’acaba de solucionar el problema. I des del curs passat, subministrar aigua embotellada als centres escolars públics i concertats de la localitat on existeixen alumnes susceptibles de patir la restricció de consum.

Com veu, Sra. Verdevío, les solucions ja estan en marxa. Així és fàcil comprometre’s amb els veïns a solucionar el problema, quan sap que la solució està en marxa i pròxima. Què serà el pròxim, assegurar que vosté aconseguirà que es faça la Variant Nord de Bétera perquè també sap que està licitada i adjudicada? Alguna cosa que tampoc van ser vostés capaços d’aconseguir en els seus 12 anys de govern municipal.

Vosté i els seus companys de partit continuen tenint un problema greu, continuen pensant que els veïns manquem de criteri, som curts de memòria, estem mancats d’informació i som fàcilment manejables. Això els porte a la derrota electoral i els seguirà, esperem, mantenint en l’oposició, almenys fins que siguen capaces d’adonar-se que als veïns ja no se’ls manipula, ja no es creen les mitges veritats i prefereixen com a governants a persones assenyades, coherents, transparents i eficaces.

Daría Terrádez Salom
Portaveu de Compromís per Bétera
Imprimir article
Comenta aquesta notícia