Aquest cap de setmana, 13 i 14 d’abril, se celebrarà a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València el primer macro esdeveniment de divulgació científica de la Comunitat Valenciana. Aquest esdeveniment està organitzat per la Federació Valenciana de Divulgació Científica, de la qual l’Associació de Ciència i Tecnologia de Bétera és sòcia fundadora.

Ogmios 2019. comptant revolucions“ és un esdeveniment de divulgació que se celebrarà el dissabte, 13 i diumenge, 14 d’abril. L’accés és gratuït prèvia inscripció.

Doctors, investigadors, professors i experts de tots els punts d’Espanya es reuniran a València per a parlar de ciència d’una manera diferent. Monòlegs, taules redones i directes de YouTube són sol una part del que el macroesdeveniment Ogmios ofereix.

Ogmios, oferirà, a més de xarrades de divulgació científica, nous formats com *podcast en viu i activitats d’il·lustració científica.Des de robots futbolistes fins a acceleradors de partícules, tot per acostar la ciència a tots els públics.

L’esdeveniment comptarà amb més de 30 científics i experts en comunicació científica. Entre altres, Carmen Agustín i Javier Santaolalla, col·laboradors del programa de televisió Òrbita Laika, o youtubers de l’àmbit científic de projecció internacional com Jose Luis Crespo o Rocío Vidal, responsables dels canals de YouTube Quàntum Fracture i La Gata de Schrodinger, respectivament, i que sumen entre tots dos quasi dos milions de subscriptors.

A més, entre altres entitats involucrades en l’esdeveniment, es comptarà amb l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i de la Universitat de València (UV); la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la UV; la companyia nacional especialitzada en ciberseguretat S2 Grup; l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat Politècnica de València (UPV); el Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat (CEFIRE) i la delegació espanyola de l’associació internacional MENSA. Es tractaran de forma senzilla temes que van des de les pseudociencias fins a la física quàntica, passant per com funciona el cervell humà o com utilitzar virus per a lluitar contra bacteris multiresistents (causants de més de 35.000 morts a l’any solament a Espanya). L’esdeveniment es retransmetrà en directe a tot el país en el canal de YouTube de la Ciutat de les Arts i les Ciències (https:// www.youtube.com/user/ciudadartesyciencias/) i des de la web habilitada per a l’esdeveniment (http://fevadic.com/el-evento/). Ogmios uneix rigor, humor i creativitat. Ciència per a tots d’una forma diferent, on també hi haurà tallers preparats especialment per al públic infantil.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia