(EFE) La coincidència de les eleccions generals amb les autonòmiques de la Comunitat Valenciana i la Setmana Santa han portat al Ministeri de l’Interior a reforçar les mesures antiterroristes del nivell 4 d’alerta.

Segons ha informat el Ministeri, la Secretaria d’Estat de Seguretat ha ordenat aquest reforç després de la reunió que ha mantingut la Mesa de Valoració de l’Amenaça Terrorista.

El reforç del nivell 4 suposarà un enrobustiment dels dispositius de seguretat i de les capacitats d’intel·ligència, de control i de seguiment antiterrorista per part de tots els cossos policials, que s’estendrà a les celebracions pròpies de Setmana Santa.

L’ofici de la Secretaria d’Estat posa l’accent en la vigilància i protecció dels actes electorals, els llocs, espais i mitjans de transport, els esdeveniments religiosos, d’oci o lúdics en general i tots en els quals hi haja una alta concentració de persones, a més de les infraestructures crítiques i estratègiques.

I ja més en concret i en el més visible per a la ciutadania, les forces de seguretat intensificaran els controls aleatoris de vehicles i persones on hi haja gran afluència de ciutadans.

El reforç començarà aquest divendres 12 d’abril i s’estendrà fins al dia 29 d’aquest mes, en la jornada posterior als comicis generals i valencians.
Es tracta d’un reforç similar al que es va posar en marxa en el passat Nadal i és complementari a les mesures que ja s’adopten en el vigent pla del nivell 4 d’alerta.

A més de la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil, l’ofici de la Secretaria d’Estat s’ha remés a l’Ertzaintza, als Mossos d’Esquadra i a la Policia Foral de Navarra i també a les policia locals a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (*FEMP) i als operadors de seguretat privada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia