La Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN de Bétera ha finalitzat l’exercici “Valiant Jackal 19”, havent desplegat el seu lloc de comandament de l’1 al 12 d’abril en la base militar de Bétera. Aquest exercici suposa un pas més abans de ser avaluats i certificats per OTAN i poder constituir-se com a Caserna General Conjunt (JHQ, Joint Headquarters)  a partir de l’1 de gener de 2020 (JHQ 2020). Aquesta certificació es durà a terme durant l’exercici Trident Jackal 19, que començarà al setembre d’enguany.

En l’exercici “Valiant Jackal 19” han participat més de 400 militars de 12 nacions aliades, enquadrats en les diferents seccions i unitats que han donat suport a la caserna general.

Durant aquestes dues setmanes, s’ha desplegat un lloc de comandament que correspondria al d’un Comandament Conjunt Aliat amb capacitat per a liderar una força desplegable multinacional eminentment terrestre amb suport de caràcter conjunt. També s’ha desplegat un segon lloc de comandament corresponent a un Grup de Suport Logístic Conjunt, (Joint Logistic Support Group, JLSG per les seues sigles en anglés) amb capacitat per a conduir operacions logístiques i de desplaçaments de tropes en un ambient multinacional i conjunt, en suport a les operacions d’una suposada Força Conjunta.

Valiant Jackal 19” ha sigut un exercici de llocs de comandament, basat en incidències fictícies que havien de ser gestionades i resoltes pel personal militar en diferents grups de treball. Aquest exercici ha tingut com a objectius prioritaris posar en pràctica els procediments operatius i la interacció entre totes dues casernes generals desplegades abans de la seua certificació oficial a la fi d’any.

A més de la Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN, també han participat altres unitats espanyoles com el Batalló de Suport de la pròpia caserna general i el Batalló de Policia Militar I, així com la Brigada Logística amb seu a Saragossa, i el Comandament de Transmissions, que a través del seu Regiment de Transmissions núm.21 proporciona els suports necessaris referent als sistemes de telecomunicacions i informació.

La Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN de Bétera assumirà aquest compromís com Comandament Conjunt Aliat (Joint Headquarters) per a operacions conjuntes, predominantment terrestres, a partir de principis del pròxim any, una vegada obtinguda la corresponent certificació per a aquesta comesa, mostrant així el ferm compromís d’Espanya amb l’Aliança Atlàntica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia