Un any més, la regidoria municipal de Drets Socials de l’Ajuntament de Bétera va celebrar la Setmana Sociocultural dels Majors. Aquesta va tindre lloc del 8 al 12 d’abril. Durant aquesta setmana es van realitzar diverses activitats, tallers i excursions especialment dirigides a les persones de la tercera edat de Bétera.

Dins de les activitats, i com cada any, no va faltar el tradicional homenatge als veïns que commemoren els seus cinquanta anys de casats. Aquest emotiu acte va tindre lloc el passat divendres, 12 d’abril, a les instal·lacions de l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera. 10 parelles veïnes de Bétera van ser els protagonistes d’aquest bonic homenatge.

Aquestes parelles van rebre per part de la citada regidoria, encapçalada per Raquel Puig, un xicotet present.

Tradicions i curiositats

Com a curiositat, cal mencionar que la tradició de celebrar les noces de plata o d’or es va originar a l’Alemanya medieval, en la qual si una parella de casats aconseguien celebrar el vinté cinqué aniversari del seu casament, la dona era presentada pels seus amics i veïns amb una corona d’argent. Aquest acte era per felicitar-los per la bona fortuna d’haver prolongat la vida de parella durant tants anys. També era un reconeixement al fet d’haver gaudit d’una relació harmoniosa. Quant a la celebració del cinquanté, la dona rebia llavors una corona d’or. Aquests aniversaris van ser des d’aquell moment, coneguts com les noces de plata i el dia de noces d’or, respectivament.

Amb el pas del temps el nombre de símbols usats s’ha incrementat i la tradició alemanya d’assignar regals específics que tenen connexió directa amb cadascuna de les etapes de la vida s’ha expandit per tot el món occidental.

Estava prohibit regalar perles a una núvia, ja que representaven plor en el matrimoni. Exhibir perles el dia del casament era senyal de mala sort, ja que les perles s’assemblaven a les llàgrimes, de manera que la gent creia que la núvia ploraria durant tot el seu matrimoni. No obstant, regalar diamants, per la seua puresa i duresa, donava bona sort.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia