El passat dissabte, 13 d’abril, el Centre Artístic Musical de Bétera (CAMB) van interpretar el popular ‘Requiem de Mozart‘. En aquesta ocasió van ser els cors els protagonistes, participant l’Orfeó d’ Aldaia Cor “Virgen del Castillo” de Xiva i el Cor del Centre Artístic Musical de Bétera. Com a solistes, els assistents van poder disfrutar de la veu d’Aurora Peña com a soprano, de Adriana García Mayer com a contralt, de Carlos Arturo Gómez com a tenor i de Giorgio Celenza com a baix. La música va anar a càrrec de la banda del Centre Artístic Musical de Bétera, sota la direcció de Pedro Vicente Alamá.

La Missa de Rèquiem en re menor, K. 626, és una missa de Wolfgang Amadeus Mozart, basada en els textos llatins per al rèquiem, és a dir, l’acte litúrgic catòlic celebrat després de la defunció d’una persona. Es tracta de la dinovena i última missa escrita per Mozart, que va morir en 1791, abans d’acabar-la. El compositor Franz Xaver Süssmayr la va finalitzar, i el mateix autor, ja malalt, li va donar nombroses indicacions per a fer-ho.

Ara, el cor es prepara per a una altra actuació, emmarcada també dins del seu cinquanta aniversari. Es tracta del musical ‘Invisibles. Los niños del tiempo’, el qual es realitzarà el 26 i 27 d’abril. En aquest concert especial actuaran els xiquets de l’escola, el cor i la banda. Posteriorment, tindrà lloc el concert de la Missa de Rèquiem de Mozart on intervindrà el cor i la banda.

Les entrades per al musical Invisibles. Los niños del tiempo’ porten a la venda des de l’1 d’abril. Les entrades es poden adquirir en les instal·lacions del Centre Artístic Musical de Bétera, en el departament de secretaria (Carrer de la Casa de Cultura, 2). L’horari de venda és de 16.00 a 21.00 hores. El text d’aquesta obra, producció del Centre Artístic Musical de Bétera, és de Begoña Tena i la música de Luis Serrano Alarcón.

Tot i que l’obra que els pròxims 26 i 27 d’abril es podrà veure a Bétera es producció pròpia del citat Centre Artístic Musical de Bétera, cal mencionar que per aquest musical ha sigut guardonat amb el Premi Acció Magistral de la FAD Juan Vicente Gil, però amb un projecte d’integració distint en el qual durant dos anys han treballat 160 alumnes de l’IES La Senda de Quart de Poblet. Juan Vicente Gil és veí de Bétera, professor del Centre Artístic Musical de Bétera, membre de la banda i docent de l’IES La Senda.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia