Aquest diumenge l’Albereda de Bétera va celebrar el Dia de la promoció i la participació infantil i adolescent. Aquest esdeveniment estava previst per al passat 31 de març, però va tindre que ser suspés a causa de les fortes previsions de pluja. De fet, tal com les prediccions de l’oratge indicaven, tota la jornada va estar plovent.

Per a l’ocasió, la regidoria municipal de Drets Socials va preparat una infinitat d’activitats d’oci. Entre elles destacava la tirolina, torneig de Beyblade, rocòdrom i taller de xapes, on un bon nombre de xiquetes i xiquets va participar.

D’altra banda, el comerç local també va comptar amb estands on l’educació, en diversos nivells, va ser la temàtica principal.

La jornada es portava a terme de 10.30 a 14.00 hores, aproximadament.

Els assistents també van tindre l’oportunitat d’inscriure’s per a participar en el Consell Local d’Infància i Adolescència.

El Consell Local d’Infància i Adolescència sol ser un lloc en el qual les xiquetes, els xiquets i adolescents són escoltats, expressen les seues opinions i idees i traslladen les seues propostes i demandes sobre aquelles qüestions i iniciatives que els afecten directament.

Aquest consell persegueix la finalitat d’analitzar i debatre els temes proposats per ells, recollint les idees, suggeriments i inquietuds d’aquests, per parts dels representants municipals.

D’altra banda, cal mencionar que aquesta cita ha tingut lloc en una data molt pròxima a la celebració del Dia del Xiquet/a, la qual es commemora aquest dilluns, 15 d’abril.

El Dia del Xiquet​ és una celebració anual dedicada a la fraternitat i a la comprensió de la infància del món i destinat a activitats per a la promoció del benestar i dels drets dels xiquets, és celebrat en diversos països en diferents dates.L’Organització de les Nacions Unides (ONU) ho celebra el 20 de novembre de cada any, amb el nom de Dia Universal del Xiquet. No obstant això, la data de la celebració varia en els diferents països. Aixó, a Espanya, es celebra el 15 d’abril, excepete en Madrid que és el segon diumenge de maig. I és que en 1954, l’Assemblea General de les Nacions Unides, mitjançant la resolució 836 (IX) del 14 de desembre, va recomanar que s’instituïra en tots els països un Dia Universal del Xiquet i va suggerir als governs que celebraren aquest dia en la data que cadascun d’ells estimara convenient.

L’origen d’aquesta celebració a nivell global es remunta a la Primera Guerra Mundial, conflicte d’escala massiva que va canviar gran part dels paradigmes sobre la guerra entre nacions, els avanços tecnològics, la suposada glòria del combat i les seues conseqüències sobre la població civil.

De 1914 a 1918, desenes de nacions es van enfrontar en combat obert en diferents punts del globus. D’Europa a les arenes de Mitjà Orient, la guerra va afectar no solament els exèrcits, sinó també als habitants de totes les ciutats i pobles que de sobte es van veure submergits en el conflicte.

Van ser els milers de xiquets i xiquetes que van patir els estralls dels avanços en les tecnologies bèl·liques, la inspiració perquè la Societat de Nacions, l’organisme precursor a l’Organització de les Nacions Unides (ONU), començara a prendre en compte els drets dels xiquets, no solament en les guerres, sinó en els temps de pau.

A continuació, adjuntem una fotogaleria d’imatges de la jornada d’aquest diumenge.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia