(EFE) La Guàrdia Civil va detindre aquest dimarts a un home de 36 anys que conduïa un vehicle d’alta gamma que es va fugir en un punt de verificació de persones i vehicles en la Vall d’Uixò i va protagonitzar una persecució “temerària” durant 30 quilòmetres fins que va patir una avaria mecànica a Vila-real. Seguidament, va emprendre una fugida a peu abans de ser localitzat.

Al detingut se l’acusa dels delictes de desobediència i resistència, atemptat a agent de l’autoritat i contra la seguretat del trànsit (conducció temerària), segons fonts de la Guàrdia Civil.

Tot es va iniciar quan els agents de la Guàrdia Civil de la Vall d’Uixò van establir un punt de verificació de persones i vehicles en una rotonda de la carretera CV-2260, i un dels guàrdies civils va seleccionar a un vehicle d’alta gamma perquè es detinguera.

El conductor, que viatjava només en el turisme, no va fer cas de les assenyales d’agent i va accelerar “al màxim” per a donar-se a la fugida, per la qual cosa es va iniciar un seguiment per part dels agents que van fer ús de senyals acústics i lluminosos perquè detinguera la marxa.

No obstant això el conductor va fer cas omís de les mateixes i va conduir de manera negligent i temerària amb moviments bruscos i en ziga-zaga per a evitar ser avançat, frenava de manera brusca per a fer que el vehicle policial col·lidira i obligant a altres usuaris de les vies de circulació a “modificar greument la seua velocitat i trajectòria” per a esquivar-lo.

Els agents van continuar el seguiment a distància i en arribar al terme municipal de Vila-real el vehicle fugit va abandonar la N-340 i es va dirigir a un camí, on va patir una veuria mecànica que va provocar una gran fumera.

L’home va abandonar el cotxe sobre una séquia i va fugir a peu, encara que una patrulla va iniciar la cerca per la zona i van localitzar al conductor, que va oferir resistència a la detenció. Les diligències instruïdes van ser entregades en el Jutjat de guàrdia de Vila-real.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia