El València Basket va oferir aquest dimarts, 16 d’abril, el quart títol de l’Eurocopa de la seua història a les institucions locals i autonòmiques. Aquest gest el va fer acompanyat per centenars de seguidors que van tenyir de taronja el centre de la ciutat.  Aquest títol el va conquistar dilluns passat davant l’Alba Berlin,

L’expedició de l’entitat valenciana va eixir del pavelló de la Font de Sant Lluís en dos autobusos en els quals a més dels jugadors, cos tècnic i directius, inclòs el màxim accionista Juan Roig i el seu germà Fernando, estaven les seues famílies i molts treballadors del club.

També els acompanyava una banda de música amb la qual van recórrer el tram que hi ha des del lloc de parada dels autobusos fins a la Basílica de la Mare de Déu, on els esperaven uns dos-cents seguidors que els van fer un corredor per a accedir al temple.

Després d’un breu acte en la Basílica, en el qual el capità Rafa Martínez va parlar en nom del club, el grup va recórrer els tres-cents metres que hi ha fins al Palau de la Generalitat, on els esperaven el president Ximo Puig, la vicepresidenta Mónica Oltra i el conseller d’educació i esport Vicent Marzà, als quals van oferir el trofeu i van obsequiar amb samarretes del club.
Vicente Solá, president del club, va prendre la paraula i va assegurar que estaven “encantats d’estar a la casa dels valencians en aquest Palau i venim a fer lliurament d’aquest titule a tots els valencians.

Per part seua, Puig va assegurar que és “un orgull” que el Palau s’òbriga per a rebre al València Basket com a campió perquè el seu èxit és també el de la ciutadania valenciana, i va destacar que els jugadors, a més de talent individual, tenen capacitat per a treballar en equip. El president va agraïr així mateix el treball de tots aquells “que fan possible el València Basket“.

Així mateix, la vicepresidenta del Consell va assenyalar que els trenta-dos anys d’història del club han estat marcats per l’esforç i la lluita, i reconegué la seua aposta per l’esport femení i la diversitat perquè amb això es demostra, segons Oltra, “que quan un es proposa alguna cosa ho pot aconseguir”.

Acabada la recepció, i després de les fotos de família els jugadors van pujar a un balcó que s’havia disposat perquè saludaren des d’allí als seguidors i que estava engalanat amb banderes del club i una gran pancarta amb el lema ‘Enhorabona Campions’.

Després d’aquesta primera parada, l’expedició va acabar els actes amb una última recepció a l’Ajuntament de la ciutat. Prèviament jugadors, tècnics i directius eren rebuts en el Saló de Cristall, en un acte en el qual l’alcalde de València, Joan Ribó, els va donar les gràcies pel seu esforç, la seua superació i el seu triomf europeu, el quart que el club aconsegueix. L’Ajuntament, a més, es va revestir d’il·luminació taronja per a celebrar amb la ciutat el triomf esportiu, i va hissar banderes del club.

“Ja van quatre títols europeus! Gràcies per portar el nom de València per tota Europa (des de la Fonteta fins a França, Rússia, Sèrbia, Itàlia, Turquia i Lituània, i ara finalment Alemanya). I gràcies per dibuixar milers i milers de somriures entre tota aqueixa família ‘taronja’ que crida els vostres noms ací fora, sota el balcó municipal en la Plaça de l’Ajuntament”, va afirmar l’alcalde, Joan Ribó,  en aquesta recepció amb motiu d’un nou gran èxit continental per a l’esport valencià, i en concret per a un equip que fa ara dos anys va reunir a més de 5.000 afeccionats en la plaça de l’Ajuntament després de conquistar la Lliga ACB. En aquest acte també va participar la regidora d’Esports, Maite Girau.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia