(EFE) La inversió total del projecte “Residencial Séquia de Mestalla” que s’edificarà on se situa en l’actualitat l’estadi del València CF, suposarà una inversió total superior als 400 milions d’euros.

Així ho va assegurar aquest dimecres el representant de ADU Mediterrani, José Luis Santa Isabel, en la presentació del projecte d’habitatges socials davant els mitjans de comunicació després de l’anunci fet aquest dimarts pel València per a la venda de la parcel·la de Mestalla.

Santa Isabel va explicar que en la quantitat de 400 milions s’inclou la compra al València CF del terreny, la demolició de l’estadi de Mestalla, la construcció del terciari i dels edificis per a 485 habitatges i va informar que el preu màxim que pagaran els cooperativistes és de 4.000 euros el metre quadrat.

Preguntat si l’import que rebrà el València per aquesta operació ascendeix a 113 milions, no ha volgut concretar aquest aspecte per motius de confidencialitat però ha confirmat que amb ella “el problema bàsic econòmic del València estarà resolt” i permetrà al club valencianista concloure el nou estadi “amb tranquil·litat”.

“En aquesta operació no compra ADU, sinó els valencians. Pretenem que quede a casa i esperem que es quede ací”, va afegir José Luis Santa Isabel, qui va assegurar que la decisió final per a tancar el projecte va ser del propietari del club Peter Lim, al qual va agrair haver entés el significat d’aquesta oferta i la seua acceptació.

“El València és el nostre soci i cobrarà progressivament a partir de què se signe el contracte. Crec que a l’octubre el València tindrà el finançament que precisa”, va dir Santa Isabel, qui va agregar que l’operació està tancada amb una entitat bancària nacional de la qual no va revelar el seu nom.

ADU Mediterrani ja compta amb la subscripció d’un 54 per cent de cooperativistes i, després de l’anunci de l’acord per part del València, la demanda s’ha multiplicat i es podria tancar “molt prompte”.

Respecte als temps, José Luis Santa Isabel va comunicar que té de termini fins al mes vinent de juliol per a presentar al València CF almenys el 70% de reserves de cooperativistes, ja que una vegada s’aconseguisca aquesta quantitat el València tindrà totes les garanties de cobrament.

“El segon avantprojecte confiem que estiga conclòs a l’octubre i serà el moment en el qual signarem el contracte de compravenda amb el València”, ha especificat.
El projecte es desenvoluparà sobre una superfície de 97.225 metres quadrats, dels quals 55.769 seran destinats a les cinc torres residencials amb habitatges de 115 metres quadrats i 41.456 als apartats terciari i comercial.

Com a detall emotiu del projecte, en la zona de jardí està previst instal·lar una fita recordatòria a l’estadi de Mestalla que supose, segons paraules de Santa Isabel, “una al·legoria al que allí va haver-hi sempre” durant els últims cent anys.

A més, José Luis Santa Isabel va assegurar que el projecte és “un triomf de l’economia social i una fita en la història de la cooperativa de la Comunitat Valenciana”.

Segons el representant de ADU Mediterrani, l’execució del projecte suposa l'”operació més gran” que es realitza a València en l’última dècada, en la qual se substituirà una icona com l’estadi del València C.F. per una altra icona que serà referència a València, per als valencians i la ciutat.

Santa Isabel va informar que van realitzar un estudi de mercat per a obtindre el millor preu possible per als cooperativistes i que seran els mateixos propietaris els que construïsquen i financen els habitatges, mentre que ADU Mediterrani s’encarregarà de gestionar-lo.

En aquest sentit, va agregar que a l’ésser una cooperativa han pogut traure el millor preu possible i oferir al València la millor oferta perquè no actua pel mig un promotor i el seu marge per tant no existeix.

Sobre el desenvolupament del projecte, la tramitació de la reparcel·lació del projecte es prolongarà durant nou o deu mesos per part de l’Ajuntament de València i per la Generalitat i prèviament, a la fi de maig, està previst que es presente la composició dels cinc edificis, que tindran 20 altures, i de la part terciària.

Encara que estava previst que el València deixara Mestalla per a traslladar-se al seu nou estadi el juliol de 2021, aquest termini no serà possible i Santa Isabel ha fixat l’eixida del seu actual camp per a “juliol o setembre de 2022”, mentre que la finalització dels habitatges es preveu per a juliol de 2025.

També va comunicar l’existència d’una clàusula de penalització per totes dues parts en cas que hi haja incompliment de contracte, i que compten amb el suport de la Generalitat i l’Ajuntament -que disposarà d’una part del sòl- per tractar-se d’un procés cooperatiu per a habitatges socials.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia