Cada 18 d’abril se celebra el Dia Internacional dels Monuments i Llocs. Per aquest motiu, algunes institucions i ciutats celebren jornades de portes obertes gratuïtes en diferents museus. Aquest és el cas de l’Ajuntament de València, el qual a través de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals ha organitzat una programació especial amb una sèrie d’activitats, visites guiades i entrada gratuïta de portes obertes a tots els museus i monuments municipals de la ciutat de València durant aquest dijous 18 d’abril.

L’entrada gratuïta als museus municipals serà en: Casa-Museu Benlliure, Casa-Museu Blasco Ibañez, Casa-Museu Concha Piquer, Centre Arqueològic, L’Almoina, Cripta de Sant Vicent, Museu de Ciències Naturals, Museu d’Història de València, Museu de la Ciutat, Museu *Històric Municipal i Palacio de Cervelló.

Quant als monuments municipals, l’entrada gratuïta serà en: Almudín, Drassanes, Galeria del Tossal, La Llotja, Restes del Palau Real, Torres de Quart i Torres de Serrans.

El Dia Internacional dels Monuments i Llocs va ser proposat per el Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS) el 18 d’abril de 1982 i aprovat per l’Assemblea General de la UNESCO en 1983. La finalitat d’aquesta celebració és promoure la presa de consciència sobre la diversitat de el patrimoni cultural de la humanitat, de la seua vulnerabilitat i dels esforços que es requereixen per a la seua protecció i conservació.

Cada any ICOMOS proposa una temàtica per a les celebracions i activitats que són organitzades pels Comités Nacionals i Científics de ICOMOS i altres organitzacions que desitgen participar. El tema de 2019 és Paisatges Rurals. Aquest és un tema relacionat amb el del Simposi científic ICOMOS 2019 sobre el patrimoni rural, que tindrà lloc en Marrakesh, el Marroc.

Enguany el Dia Internacional dels Monuments i Llocs ofereix l’oportunitat als Comités Científics i Nacionals de generar consciència sobre la rellevància dels paisatges rurals, els reptes que suposa la seua conservació, els beneficis que proporcionen aquests esforços, i com els paisatges rurals estan intrínsecament relacionats amb el desenvolupament sostenible. Aquest dia representa una oportunitat per a fomentar la comunicació i construir vincles amb les comunitats, alhora que es reconeix la seua implicació en la creació, existència, evolució, riquesa i, sens dubte, també en la conservació d’aquests paisatges rurals

Imprimir article
Comenta aquesta notícia