Aquests dies l’estampa en el recinte de goril·les de BIOPARC València desborda tendresa amb la presència del bebé goril·la nascut dijous passat 11 d’abril.

Malgrat la “fragilitat” d’una criatura tan xicoteta i la necessària cautela en aquests casos, durant aquesta primera setmana s’ha mostrat forta i vital i l’experta mare, Ali, es comporta amb tal diligència i delicadesa que deixa meravellades a les nombroses persones que s’acosten a contemplar-ho. La naturalitat i confiança amb la qual està actuant Ali, ha permés que es poguera verificar el sexe del bebé, que evidencia que és mascle.

Dins del “rebombori” que un nou integrant suposa per a la família de goril·les del parc valencià, tot el grup l’està acollint amb naturalitat i resulta especialment cridanera la curiositat que ha despertat entre els seus germans, Ebo de 6 anys que també és fill d’Ali, Virunga de 2 anys i filla de Nalani i el xicotet Pepe de 13 mesos que és fill de Fossey. El “esquena platejada”, *Mambie, pare de totes les cries, exhibeix el seu rol més protector, mentre els més xicotets segueixen amb els seus jocs i activitat per tot el recinte.

L’equip de BIOPARC ha rebut aquest nou naixement amb molta alegria i com un èxit més en l’aportació valenciana al Programa Europeu de Conservació (EEP) de Gorilla gorilla gorilla una de les espècies catalogades en “perill crític” (“Critically Endangered”) en la Llista Roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN).

Així mateix, a través de la Fundació BIOPARC es participa en la preservació dels goril·les en el seu hàbitat d’origen, concretament, a l’Ebo Forest Research Project que es duu a terme en aquest valuós bosc de Camerun.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia